ЛАРА БАЦКОВИЋ Репрезентација јој неће измаћи

Да ће јој фудбал бити спортско определење Лара Бацковић, чланица ЖФК Војводина, схватила је још од најранијег детињства. Лутке, ластиш и остале занимације карактеристичне за девојчице заменила је лоптом.
Lara Backović  Foto: Privatna arhiva
Фото: Лара Бацковић  Фото: Приватна архива

Од тада све њене спортске активности везанер су за фудбалску игру. 

Лара се из родне Медвеђе доселила у Нови Сад када је имала осам година, што јој је проширило могућности да се посвети својој спортској љубави.

- Још као девојчица хтела сам да се упишем на фудбал, али у Медвеђи није постојао клуб. То ме није омело да пикам лопту са дечацима из улице и у школи. Мојој срећи није било краја када сам се у четвртом разреду уписала у ФК Бистрица. У тајне магичне игре увео ми је мој први и садашњи тренер Милош Савић. Дугујем му велику захвалност за све што сам научила. Како смо сазревале и временом појединке одскакале од генерације тренер Милош нас је пребацивао у Војводину, па сам тако дошла и ја  - прча  Лара.

Ова 14-годишња девојчица са 180 центиметара висине игра на позицији штопера, а красе је борбеност и упорност, ремпловање јој је специјалност, а држи се девизе  да лопта може да је прође, али играч не.

- За мене нема пропуштеног тренинга. Управо због тога позната сам као неко ко не иде на екскурзије, па чак ни на распусту не идем код бабе и деде. И моја приватна дружења се углавном своде са девојчицама из клуба.  Поставила сам себи циљ, намерна сам да успем у овоме чему сам се посветила. Жеља ми је да заиграм у првом тиму Војводине, као и у репрезентацији Србије, а потом да одем у иностранству. Следеће године пуним 15 године, чиме ће бити створени услови да заиграм у првом тиму Војводине.

Где год и за коју екипу  да игра Лара  се бори за медаље.

- Два пута смо освојили државно кадетско првенство, били смо други у Купу, успешно наступамо и Кадетској лиги Србије, на готово свим турнирима, како домаћим, тако и међународним, освајамо пехаре и медаље. Играла сам и за старију генерацију. Радо се одазовем да браним боје моје осмолетке “Доститеј Обрадовић”, са којом успешно наступам на школским такмичењима - истакла је Лара Бацковић, коју очекује упис у средњу школу, волела би у Јовину гимназију - спортско оделење.

Ј. Галић

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести