Лазар Арсић: Одговара ми место полушпица

Фудбалери Војводине после три узастопне победе, без примљеног гола, у веома су добром расположењу у првенству су савладали Вождовац (3:0), потом у Купу Телеоптик (2:0), а онда и Спартак у Кули (1:0), што им је донело скок на табели па су сада на шестом месту.
Lazar Arsić   Foto: J. Grlić
Фото: Лазар Арсић   Фото: Ј. Грлић

Црвено-бели имају пред собом нови изазов, домаћини су екипи Напретка, а онда следи двонедељна пауза због обавеза репрезентације. Један од играча који из утакмице у утакмицу пружа све боље партије, боље речено игра све чешће на нивоу који су од њега и очекивали навијачи, је Лазар Арсић, асистент код победничког поготка Дамјана Гојкова у Кули.

- У том сусрету одиграли смо два потпуно различита полувремена. У првом нисмо успевали да наметнемо игру, био је приметан и умор, а ни време нам није ишло наруку. Ипак, добро је што нисмо у првих 45 минута примили гол, јер и када већ не играте онако како желите важно је да и ваша мрежа мирује. Била је то тврда и борбена утакмица, не много лепа за гледање, јер бодови су требали и Спартаку и нама – каже Арсић.

И поред одређених слабости  стигли сте до  важне победе?

- Претходни добри резултати су у великој мери подигли ниво нашег самопоуздања. У другом полувремену смо били бољи, па смо заслужено стигли до победе. Она нам је јако важна, почетак је првенства и нико од ривала за европску визу није нам претерано одмакао, све је отворено у трци ка жељеном резултату.

Приметно је да сте подигли ниво форме и променили место и улогу у тиму?

- Истина је да сам на почетку такмичења кубурио с повредом и било ми је потребно одређено време да достигнем жељени ниво. Сада се осећам много боље и резултат тога су и моје све запаженије партије. Уз то, тренер  Окука поверио ми је улогу полушпица, а на том месту се најбоље осећам и могу највише да пружим.Шеф инсистира на томе да настојимо да што више имамо лопту у поседу и да нападамо задњу линију противника.Радујем се што се враћамо на позиције које нам и припадају и верујем да ћемо играти све боље.


Само Антић ван екипе

Све боља је кадровска ситуација у екипи, изузев Антића сви су у тренажном процесу.  - У односу на последњих месец дана, сада имамо најповољнији здравствени билтен. У пун тренинг вратили су се Беко Фофана, Дамир Зломислић и Лазар Ђорђевић, а једино је ван строја капитен Никола Антић. Он неће бити у конкуренцији за тим за утакмицу са Напредком, јер је снимак на магнетној резонанци показао да постоји ситно напрснуће код скочног зглоба. На све остале играче тренер Окука моћи ће да рачуна – саоптио је др Владимир Чолаковић.


У госте вам стиже Напредак, који пут Вошу води ка бодовима?

- Пре свега, важно је то да лопта буде што више код нас, јер не смемо да допустимо Крушевљанима да се разиграју. Они имају добар тим, а посебно је квалитетна њихова офанзивна линија. Знамо да је пред нама тежак задатак, такав је уосталом и сваки у Суперлиги, али не сумњам да ћемо се добро спремити и учинити све да освојимо три бода. Успемо ли, а верујем да хоћемо, то би нам пуно значило пред наредне утакмице.

Стиче се утисак да сте оптимиста?

- Најбитније је то да се резултатима и играма доказујемо у континуитету. Иза нас је остало неколико победа без примљеног гола, што је веома важно. Из повреда се враћају неколицина фудбалера, па ћемо бити комплетни . Верујем да ће нас и публика наградити много већим присуством на трибинама, јер видело се и у Кули колико нам подршка навијача значи - казао је Лазар Арсић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести