Лига Шампиона: Барса одолела, петарда Бавараца

Фудбалери Барселоне остали су непоражени на Стамфорд бриџу у мечу са Чеклсијем.
celsi barselona, fonet ap
Фото: Momenat iz duela Čelsija i Barselone, foto: FoNet/AP

Додуше, у једном тренутку чинило се да ће Каталонци доживети пораз у дербију трећег такмичарског дана Лиге шампиона, али је тада на сцену ступио Лионел Меси и изједначио резултат. А у Минхену није било дилеме, Бајерн је до ногу потукао Бешикташ. Баварци су имали лак задатак, јер су Турци од 12 минута због црвеног картона Виде играли са играчем мање.   

У Лондону је Барселона боље отворила меч у првих петнаестак минута, лопта је била углавном у ногама Месија и другова, али ништа битније се није догађало на терену. Како је утакмица одмицала екипа Челсија, која је меч почела без правог нападача, полако је успела да успостави равнотежу на терену, а у финишу првог дела меча „плавци" су били и опаснији.

Фото: Lionel Mesi strelac gola za Barselonu, foto. FoNet/AP

Изузетно расположени Вилијан је чак два пута погодио стативу, прво леви оквир гола Тер Штегена, а упред крај полувремена и десни. И на почетку другог дела Челси је био конкретнији и после продора са леве стране Вилијан је са десетак метара успео да савлада Тер Штегена. Наравно, после гола Барселона је кренула у напад, сабила је „плавце" на своју половину и убрзо изједначила. Инијеста је лепо прошао левом страном и повратном лоптом упослио Месија, који је лако погодио мрежу и тако после осам сушних мечева са Челсијем успео да затресе мрежу.

Фото: Tomas Miler postiže gol za Bajern u duelu sa Bešikatašom, foto: FoNet/AP

Фудбалери Бешикташа ушли су у меч са Бајерном храбро, отворено, али су после само десетак минута игре остали са десеторицом фудбалера. После грешке на средини терена Вида је са леђа оборио Левандовског и судија Хатеган из Румуније је хрвтском интернационалцу показао пут у свлачионицу. Наравно, с играчем више Баварци су преузели инцијативу и полако плели  мрежу испред голмана Фабрија. Прву велику прилику имао је Хумелс, али голман гостију је био на месту. Ипак, гости нису издржали сталне атаке Бавараца. Пред сам крај првог дела сусрета после продора Комана Милер је са неколико метара из окрета успео да лопту убаци у мрежу. Само што је почело друго полувреме Левандовски је погодио стативу, а три минута касније Бајерн је постигао и други гол. Коман је са десетак метара успео да савлада Фабрија. Десетак минута касније Баварци су постигли и трећи погодак, Кимих је са десне стране центрирао, а Милер је на првој стативи „спољном" лопту спровео у мрежу. Међутим, Немци нису стали и после шута Хумелса, најприсебнији је био Левандовски и са неколико метара  лако убацио лопту у мрежу. 

Г. Ковач

ЧелсиБарселона 1:1 (0:0)

ЛОНДОН: Стадион: Стамфорд бриy, гледалаца око 55.000, судија: Чакир(Турска), стрелци: Вилијам у 63. За Челси, а Меси у 75. минуту  за Барселону.  Жути картони: Ридигер, Алонсо (Челси),  Ракитић, Бускетс (Барселона)

ЧЕЛСИКуртоа – Ридигер, Кристенсен, Аспиликуета – Мозес, Канте, Фабрегас (Дринквотер), Алонсо – Азар, Педро (Мората), Вилијан.

БАРСЕЛОНАТер Стеген – Роберто, Умтити, Пике, Алба – Паулињо (Видал), Бускетс, Инијеста (Гомез), Ракитић – Меси, Суарез.

Бајерн - Бешикташ 5:0 (1:0)

МИНХЕН: Алијанц арена, гледалаца 72.000, судија: Хатеган (Румунија), стрелци: Милер у 43 и 67.Коман у 53. и Левандовски у 80. и 87. минуту.  Жути картони: Левандовски (Бајерн),  Кварежма, Пепе (Бешикташ), црвени картон: Вида (Бешикташ).

БАЈЕРН: Улрих – Кимих, Боатенг, Хумелс, Алаба – Видал (Толисо), Мартинез,- Коман (Рибери), Хамес Родригез (Робен), Милер – Левандовски.

БЕШИКТАШ: Фабри – Адријано, Пепе, Вида, Еркин (Генул),- Хачисон, Медел (Арслан), Кварежма, Талиска, Бабел, Лев (Тошић).    

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести