Лига шампиона: Лајпциг бољи од ПСЖ-а, Јувентус и Челси убедљиви

Фудбалери Лајпцига савладали су Пари Сен Жермен у трећем колу Лиге шампиона 2:1 и "осветили" се Парижанима за пораз у полуфинале прошле сезоне. Јувентус је славио убедљиво против Ференцвароша у Будимпешти 4:1, Челси је без проблема надиграо Рен 3:0, а Барселона се "мучила" против десеткованог Динама из КИјева 2:1.
celsi ren
Фото: Timo Verner postiže gol za Čelzi u duelu sa Renom, foto: FoNet

Челси и Рен нису одиграли најзанимљивију утакмицу на Стамфорд Бриџу, али и поред тога је Челси без већих проблема одушевио навијаче и освојио сва три бода. Већ у 10. минуту утакмице Рен је направио велику грешку и био је то једанаестерац за Челси када је оборен Тимо Вернер, а исти играч је преузео одговорност и довео Енглезе до вођства. Није било много дешавања у наставку првог полувремена, а онда је дефанзивац француског представника направио и други пенал, добио други жути, а тиме и црвени и Рен је остао са десеторицом, а Челси је стигао до 2:0. На коначних 3:0, поставио је Тами Абрахам у 50. минуту утакмице и Челси без већих проблема долази до важна три бода после два гола са "беле тачке".

Фото: Duel Sevilje i Krasnodara, foto: FoNet

Можда и најзанимљивија утакмица била је између Севиље и Краснодара, одиграна на Рамон Санчес Писхуану. Краснодар је повео већ у 17. минуту, а само четири минута касније на семафору је стајало 2:0, када је гост из Русије добио једанаестерац и Маркус Берг га је претворио у гол. У наставку виђено је много узбуђења. Севиља је пред крај првог полувремена смањила на 2:1 и у исто време је гол пао у Лајпцигу и Лондону, јер је Челси такође са пенала увећао предност. После тог гола Ракитића, десио се нови хаос. Искључен је Навас због оштрог прекршаја. У наставку је Севиља играла са десеторицом фудбалера, али је Ен Несири био нерешива енигма за Краснодар. Постигао је следећа два гола у кратком временском периоду и Севиља је дошла до невероватног преокрета. Пошто до краја није било голова, Севиља је са 3:2 славила са десеторицом играча.

Фото: Duel Lajpciga i PSŽ-a, foto: FoNet

Лајпциг је као домаћин успео да шокира и преокрете резултат против Пари Сен Жермена и упише победу резултатом 2:1, иако су их многи отписали пре самог почетка утакмице. ПСЖ је повео већ у 6. минуту захваљујући сјајном Анхелу Ди Марији, али је он направио велику грешку након тог гола јер је нешто лошије извео једанаестерац и Гулаши је то одбранио без већих проблема. Прокоцкали су шансу да у гостима брзо дођу до два гола предности и то им се обило о главу. До краја полувремена је Разенбал Лајпциг успео да изједначи, а сјајном игром у наставку и да преокрене на 2:1. ПСЖ је убрзо остао са играчем мање, а у самом финишу је искључен и Кимпебме и ПСЖ је са девет играча на терену забележио пораз у Немачкој и себи додатно отежао ситуацију око проласка у наредну фазу Лиге шампиона.

Фото: Duel Barselone i Dinama, foto: FoNet

Фудбалери Динама из Кијева, који су у Каталонију допутовали са само 13 фудбалера, пружили су јак отпор Барселони изгубивши 2:1 у трећем колу Лиге шампиона. Изабраницима Мирчее Луческуа предвиђао се убедљив пораз на Камп Ноу, међутим они су све дементовали пруживши одличну партију. Посебно је бриљирао млади голман Кијевљана – Руслан Нешерет. Чувар мреже Динама рођен је 2002. године и овај меч памтиће до краја живота. Талентовани голман бранио је невероватно зауставивши чак 11 од 13 шутева у оквир гола. Очекивано, каталонски гигант је доминирао, међутим далеко од тога да Динамо није имао своје шансе. Баш као што је гостујући голман сјајно одбранио, исто је радио и Марк-Андре зер Штеген. Немац је имао неколико феноменалних интервенција и заслужан је што Барса није примила више од једног гола. Домаћи тим повео је већ у петом минуту. Стрелац из пенала био је Лионел Меси. У српском народу честа је изрека "по јутро дан познаје", међутим то овога није био случај. Барселона је имала више прилика, што је било и очекивано, а на полувреме је отишла са свега голом предности. У другом полувремену Пике је повисио на 2:0, те се чинило да ће тим Роналда Кумана рутински привести меч крају, али гости се нису предавали. Циганков је у 75. минуту смањио на 2:1 и до краја меча резултат се није мењао. Гости су, упркос поразу, одиграли херојску партију и могу да буду поносни игром.

Фото: Duel Ferencvaroša i Juventusa, foto: FoNet

У истој групи фудбалери Јувентуса победили су на гостовању Ференцварош. Мађарски представник није пружио јачи отпор и "Стара дама" је заслужено славила. Голове су постигли Мората, два пута, Дибала и виђен је аутогол. Једини стрелац за Ференцварош био је Боли у 90. минуту.

Меч Клуб Брижа и Борусије из Дортмунд је решен у првом полувремену. Торган Азар је два пута затресао мрежу, Халанд једном и до краја се није мењао резултат – 0:3.

Резултати и стрелци

Група Е: Челси - Рен 3:0 (Вернер 10. пенал, 42. пенал, Ејбрахам 50), Севиља - Краснодар 3:2 (Ракитић 42, Ен Несири 69,72 - Сулејманов 17, Берг 21. пенал).

Група Ф: Зенит - Лацио 1:1 (Јерохин 32 - Каиседо 82), Бриж - Дортмунд 0:3 (Т. Азар 14, Халанд 18,32).

Група Г: Барселона - Динамо Кијев 2:1 (Меси 5. пенал), Пике 65 - Циганков 75), Ференцварош - Јувентус 1:4 (Боли 90 - Мората 7,60, Дибала 73, 81).

Група Х: Истанбул Башакшехир - Манчестер Јунајтед 2:1 (Ба 13, Вишћа 40 - Марсијал 43), Лајпциг - ПСЖ 2:1 (Нкунку 42, Форсберг 56. пенал - Ди Марија 6).

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести