Линглонг Суперлига: Партизан убедљив против Спартака

Фудбалери Партизана прекинули су серију од три пораза у свим такмичењима, без проблема савладавши Спартак ЖК.
partizan spartak, fk partizan
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Суботичани су се показали као храбар противник, али нису имали решења за контре црно-белих, из којих су и капитулирали.

,,Голубови“ су доста отворено ушли у утакмицу, без трунке респекта, форсирајући високи пресинг, Суботичани су показали високе асприације против изузетно јаког ривала. Партизан је покушао да се наметне, али противник је био организован и отклањао сваку опасност. У 12. минуту домаћин је, ипак, имао велику прилику, преко Садика, који је превише одуговлачио и изблокиран је. Нешто касније, исти играч је погодио и стативу. Црно-бели су ипак повели у 17. минуту, када је стрелац био Натхо. Пре тога је покушао Асано, али је Израелац успео да смести лопту у мрежу.

Мало потом опасан је био и Спартак, али је шут Денковића са дистанце завршио тик изнад пречке. Мало касније је покушао и Срећковић и то је била само потврда храбре игре Суботичана, који су наставили са својом филозофијом да негују офанзиван фудбал, са почетка сезоне. У 35. минуту Партизан је истрчао добру контру, у шанси је био Стевановић, али је шутирао право у голмана Докића. Нешто касније ипак је у стрелце успео да се упише Садик, који је искористио асистенцију Натха. Камерунац је потом успео и да асистира па је поготком Суме Партизан водио са 3:0.

Наставак је почео у нешто мирнијем ритму; Партизан је био задовољан високим вођством, Спартак вероватно помирен да је меч изгубио. Црно-бели су стрпљиво комбиновали, трошили време, чекали евентуално да ,,голубови“ крену агресивније па да их извуку и постигну можда још који гол. Прва претња виђена је у 70. минуту, када је Ивановић добро шутирао, тик поред гола. У 77. минуту – једанаестерац за Партизан. Докић је фаулирао Лазара Павловић у свом казннеом простору и судија Грујић је показао на белу тачку. Сигуран са креча био Ивановић, за 4:0. Суботичани су имали шансу да постигну погодак, али је Урошевић са гол линије избацио лопту. А, прилику да се прослави имао је Ивановић нешто касније, али је шутирао само поред стативе.

Остало је – 4:0.

И. Лазаревић

ПартизанСпартак ЖК 4:0 (3:0)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 5.000. Судија: Грујић (Ниш). Стрелци: Натхо у 17, Садик у 39, Сума у 41. и Ивановић (из пенала) у 77. минуту. Жути картони: Милошевић, Текијашки (Спартак).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 6, Остојић 6,5, С. Павловић 7, Урошевић 6,5, Зђелар 6,5, Натхо 8,5 (Шћекић), Асано 7, Сума 7 (Л. Павловић 6,5), Ф. Стевановић 7, Садик 7,5 (Ивановић 7).

СПАРТАК: Докић 6, Иванчевић 6, Оташевић 6, Текијашки 6, Милошевић 6,5, Марчић 6, Видаковић 6, Срећковић 6,5 (Гојков), Туфегџић 6,5 (Андре), Денковић 6,5, Обрадовић 6 (Баић).

Милошевић: Први меч после европске утакмице где се нисмо мучи

БЕОГРАД: Тренер фидбалера Партизана Саво Милошевић био је задовољан изадњем своје екипе у мечу против Спартака.

Црно-бели победили су тим из Суботице 4:0 у 13. колу Суперлиге.

"Колико се ја сећам, ово је први пут да смо после европске утакмице релативно лако добили меч и да се нисмо мучили, што је похвалано и добро. Тек нам креће "пакао", на свака три дана утакмице. Не бих много причао у утакмици, прва у мини серији ове недеље. Треба што пре да се оправимо за среду, суботу, четвртак...", рекао је Милошевић новинарима после меча.

Партизан је после три минимална пораза без постигнутог гола у сусрету са Спартаком дошао до четири гола која су постигла четворица играча.

"Похвално је што није било себичности и то је веома позитивна ствар", рекао је Милошевић и додао да је Ђорђе Ивановић био одређен за извођење пенала и да је то данас њему била награда.

Поред четири поготка, црно-бели су имали још неколико прилика које нису реализовали, а новинаре је занимало да ли је могла победа да буде и убедљивија.

"Не паметујем много, али лако је са трибина мислити да може да се да осам голова лако. Ко даје осам голова?Кад то гледате, у којој лиги?", упитао је Милошевић на шта је добио одговор Манчестер Сити.

"Колико се пута то дешава? Два пута у сезони, сами сте рекли", закључио је Милошевић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести