ЛИНГЛОНГ СУПЕРЛИГА: Пролетер очекује да Раднички поклекне у Новом Саду

Победа над Чукаричким(2:1) у заиста тешким условима за игру, због густе магле и наквашеног терена, дошла  је као мелем на рану фудбалерима Пролетера после предходних солидних утакмица без резултатског успеха.
Fudbaleri Proletera i Radničkog vodiće na „Karađorđu” veliku borbu za bodove  Foto: Starsport
Фото: Фудбалери Пролетера и Радничког водиће на „Карађорђу” велику борбу за бодове  Фото: Старспорт

Направљен је бодовни помак пред данашњу утакмицу са Радничким, последњу ове јесени,  са јасним намерама да се иде на победу.

- До победе над Чукаричким дошли смо након велике борбе  комплетног играчког кадра. Дошла је у правом тренутку да вратимо пољуљано самопоуздање обзиром да игре које смо приказали у предходним утакмицама нису испраћене адекватним резултатима. Осокољени смо успехом и са пуно оптимизма очекујемо дуел са  Нишлијама. Желимо тријумфом да завршимо полусезон и да се од навијача опростимо на најлепши могући начин.Очекује нас веома тежак задатак. Раднички је у серији добрих резултата и сигурно ће у Нови Сад,  где традиционално добро игра, доћи са високим амбицијама. На руку су им ишли и резултати Чукаричког и Војводине,  па ће свим силама настојати да се победом прикључе водећим екипама  - каже тренер Бранко Жигић.

Досадашњи резултати ова два тима јасно показују да су Нишлије фаворити, јер до сада нису изгубиле од Сланобараца. У редовима Пролетера сматрају да свакој традицији дође крај, па се надају да би Раднички коначно могао да поклекне на “Карађорђу”.

- Имају одличан тим  који се после нешто слабијег старта доласком искусног тренера Коса

новића консолидовао и оставрио добре резултате. Играју нападачки, предвођени Хаскићем и све бољим Мелегом могу свакој екипи у лиги да дају голове. Квалитетан су састав, али не и непобедив. Немамо права да претимо, али нам нико не може одузети наду да верујемо у сопствено умеће и евентуални наш тријумф. Са бодовима из ове утакмице упловили бисмо у мирније воде, зато се, без обзира на велики репект који имамо  према Нишлијама, надамо још једном успеху након дуела са Чукаричким. Верујем да смо потпуно спремни за велику борбу, а фда ли нем она донети жељени резултат остаје да се види – поручио је Жигић.

За данашњу утакмицу на „Карађорђу“, почиње у 14 часова, Жигић неће моћи да рачуна на Миросављева(парни картони),а на лакше повред есе жали неколико фудбалера. Ипак, ваља очекиваи овај састав: Петрић, Танасин, Андрејевић, Леандро, Ковачевић, Балабановић , Пејић, Чоловић, Бабић, Радиновић и Марјановић.

М. Поповић       

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести