Линглонг Суперлига: ТСЦ - Инђија 2:0 (2:0)

После нерешеног резултата у Новом Саду против Војводине фудбалери ТСЦ брзо су се вратили победом над добром екипом Инђије.
fudbal lopta
Фото: www.freeimages.com

Тополчани имали су разлога за задовољство због онога што је екипа ТСЦ показала у почетној фази сезоне због добрих резултата и за сада имају 5 победа и једну нерешену утакмицу.

У предивном амбијенту пред око 2.500 гледалаца одигран је прави дерби у коме су биле шансе са обе стране. Гости су први запретили преко Босанчића, али је голман Филиповић био сигуран. Лепа школска акција у 10. минуту, лопту је повео капитен Томановић, додао је дубинску лопту до Лукића који послужује Силађија који из трке шаље лопту у мрежу за 1:0. У 30. минуту гости су имали шансу преко Бранка Илића, али он шутира поред стативе. У 33. минуту ТСЦ је могао и до 2:0, када је Ненад Лукић побегао одбрани Инђије, али је његов шут отишао у корнер. Два минута пре краја првог полувремена Лукић изводи слободан ударац, пребацује лопту преко живог зида до Антонића који шутира на гол, а голман Инђије кратко одбија лопту до Саше Томановића који спроводи лопту у мрежу за 2:0. У првих 45 минута била је лавовска борба са обе стране.

Само што је почело друго половреме Лукић је био у шанси али шутира поред стативе. Минут касније брз напад ТСЦ-а, Дуроњић је могао и до трећег гола али његов шут блокира Димитријевић. Инђија је имала шансу у 66. минуту када је Милосављев са 16 метара оштро шутирао поред стативе. У 70. минуту Лукић даје дубинску лопту до Силађија, који бежи играчу штоперу, један на један са голманом Прековићем, он вата лопту ван шеснаестерца и шанса је пропала. У 77. минуту се указала поново шанса и то брз напад преко Милана Илића који је добио лопту у простор, шутира на гол Филиповића али његов шут брани голман, а са гол линије избацује Поњевић тако спашава погодак. Све у свему војвођански дерби је припао апсолутно домаћој екипи.

ТСЦ - Инђија 2:0 (2:0)

СЕНТА: Градски стадион, гледалаца 2.500, судија: Стојиљковић (Београд). Стрелци: Силађи у 10. Томановић у 43.  минуту. Жути картони: Поњевић и Грабеж (ТСЦ), а Билић, Милосављев и Босанчић (Инђија).

ТСЦ: Филиповић 8, Варга 7,5, Скопљак 8, Томановић 8,5, Миличевић 7,5, Силађи 8 (Шинковић 7), Поњевић 7,5, Антонић 8, Дуроњић 7 (Грабеж 7), Арсенијевић 7,5, Лукић 8 (Бабић).

ИНЂИЈА: Прековић 7, Димитријевић 7, Бјелчић 6,5 (Бањац 6,5), Босаничић 7,5, М. Илић 7, Бастајић 7 (В. Јањић 6,5), М. Јањић 7,5 (Ројевац), Рогач 7, Б. Илић 7,5, Миросављев 7, Видић 7.

С. Стојиљковић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести