СКАНДАЛ НА МУНДИЈАЛУ Лопетегију отказ због Реал Мадрида

КРАСНОДАР: Селектор фудбалске репрезентације Шпаније Ђулен Лопетеги смењен је пре почетка Светског првенства у Русији јер је договорио да преузме Реал Мадрид у току обавеза са националним тимом.
Spanija
Фото: Tanjug

На ванредној конференцији за медије у Краснодару, бази Шпанаца у Русији, одлучено је да Лопетеги добије отказ и то само два дана пре дуела са Португалијом на Мундијалу.

Први човек Фудбалског савеза Шпаније Луис Рубалес такав потез повукао је љут због чињенице да је Лопетеги у овом тренутку пристао на долазак у Реал, иако су играчи Андрес Инијеста и Серхио Рамос покушали да га одговоре.

Још интересантније у целој причи је да је Лопетеги пре само 21 дан потписао нови уговор до 2020. године.

Након што су примили вети, шпански играчи предвођени Сергијом Рамосом су се побунили и позвали председника и рекли му како никако не желе да селектор добије отказ и да их на СП-у води неко други.

“Ово није клуб, него репрезентација и тренер се не сме сменити два дана пре утакмице на СП-у! Дошли смо овде да освојимо титули. Све нас је заболела вест да селектор одлази, а ако је тебе то увредило, прогутај понос и пусти нас да играмо”, цитира шпанска Марка.

Јеро или Селадес на клупи Шпаније; Рубалес: Морао је раскид

КРАСНОДАР: Нови селектор репрезентације Шпаније биће Фернандо Јеро или Алберт Селадес, наговестио је први човек Фудбалског савеза Луис Рубалес речима да ће наследника смењеног Ђулена Лопетегија пронаћи из својих редова.

Јеро је ангажован у Савезу, исто као и селектор младе репрезентације Шпаније Селадес и они су главни кандидати да преузму упражњено место после одласка Лопетегија јер је прихватио понуду Реал Мадрида.

"Сада нам преостаје да причамо са нашим запосленима и видимо даље потезе. Преостале су нам опције из националног кампа", рекао је Рубалес на ванредној конференцији у Краснодару.

Рубалес је потврдио да је Лопетегију уручио отказ због "неприхватљивог понашања" и договора са Реалом, само два дана уочи почетка Мундијала.

"Принуђени смо били да раскинемо са Лопетегијем. Он је одличан стручњак, али не можемо да прихватимо такво понашање. Не осећам се изданим, али је овако морало да буде на крају", рекао је Рубалес, који је пет минута пре озваничења сазнао да је Лопетеги нови тренер Реала.

Шпанија већ у петак игра против Португалије на Светском првенству у Русији у А групи у којој су још Мароко и Иран.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести