ЛШ: Наполи срушио Ливерпул у 90. минуту, Меси нокаутирао Тотенхем

Фудбалери Наполија савладали су Ливерпул 1:0 у другом колу Лиге шампиона и преузели вођство у Звездиној Групи Ц.
mesi, tanjug ap
Фото: Двоструки стрелац Меси, фото: Танјуг (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Наполитанци су разбили "редсе" на Сан Паолу, али су до велика три бода стигли тек у последњем минуту голом Лоренца Инсињеа. Дуго је Наполи покушавао да пробије одбрану Ливерпула и када су сви очекивали да ће се Наполитанци забележити још један реми, уследио је погодак за вредна три бода.

Фото: Duel Napolija i Liverpula, foto: FoNet

У Групи А Атлетико Мадрид је надиграо Клуб Бриж 3:1, а Борусија савладала Монако 3:0, па ова два тима имају по шест бодова. 

Бриж је био тврд орах за "јорганџије" које је са два гола и асистенцијом предводио Антоан Гризман. Француз је прво у 28. минуту окончао мучење домаћина који је тешко долазио до прилике за гол, сјајном реализацијом после центаршута Лемара. Међутим, крајем првог полувремена Арнаут Греневелд евроголом матира Облака и показује да ће Бриж тешко поклекнути у Мадриду. Мучили су Белгијанци још дуго Шпанце, да би средином другог полувремена прорадила комбинације Коста-Гризман и Француз другим поготком враћа Атлетико у предност. Тражио је Бриж ново изједначење, да би домаћи навијачи коначно одахнули у четвртом минуту надокнаде, Гризман се реваншира саиграчима асистенцијом за Кокеа у 94. минуту.

Борусија се мучила са одбраном Монака у првом полувремену, да би у другом разбила "Кнежеве". Опет је човек одлуке био млади Енглез Џејдон Санчо који маестралном асистенцијом сервира зицер Јакоб-Бруну Ларсену, који овај не пропушта. Гол Борусије у 51. минуту је потпуно сломио госте који су у наставку једва избегли потпуни дебакл. Игру "милионера" диктирао је расположени Ројс који се поигравао са одбраном Монака, али није имао среће у завршници. Двадесет минута пре краја је "промешао" задњу линију која је била принуђена да га обори у казненом, али Пако Алкасер погађа пречку из пенала. Међутим, само три минута касније Шпанац се искупио сјајним голом, након додавања Ројса, обишао је Субашића и затресао мрежу. Тај гол је решио меч, али Борусија сјајну игру крунише трећим поготком, у надокнади времена Ројс је награђен за маестралну партију. 

Фото: Duel Borusije i Monaka, foto: FoNet

У Групи Б је идентична ситуација, предвођена Лионелом Месијем Барселона је надиграла Тотенхем 4:2 у Лондону, док је Интер после преокрета савладао ПСВ 2:1 у Ајндховену, па Каталонци и Италијани имају максималан учинак, док су Спурси на коленима. 

Меси и Алба су већ у другом минуту у два потеза избацили пола Тотенхемовог тима, излудевши бека Трипијеа и голмана Лориса, те сервирали Фелипеу Кутињу лаган погодак. Пола сата касније видели смо први спетакуларан гол вечери. Након што Кутињо није успео да савлада Лориса, лопта се одбија до Ивана Ракитића који хвата полуволеј и са око 18 метара закуцава лопту уз стативу. Почетком другог полувремена Меси девети пут у сезони погађа стативу, након чега Тотенхем, до тог тренутка потпуно немоћан, смањује заостатак. Ерик Ламела је сјајно проиграо Кејна којем није било тешко да превари Тер Штегена. Међутим, само четири минута касније Барса враћа ствари на своје место. Опет су Меси и Алба одиграли минијатуру, а њихову акцију су сјајним кретањем зачинили Кутињо и Суарес пре него што је Аргентинац лагано затресао мрежу. Средином другог полувремена Спурси опет стижу до гола наде, Кејн краде лопту у казненом простору, а у наставку акција Ламела ударцем са ивице казеног уз одбитак постиће 8.000. гол у историје Лиге шампиона. Међутим, Тотенхем није имао снаге за потпуни повратак, да би у последњем минуту Алба трећи пут асистирао на мечу, други пут Месију за коначних 4:2 за Барселону на Вемблију.

Интер је вероватно избацио ПСВ из конкуренције за осмину финала, а себе ставио у идеалну ситуацију. Али није било лако. Холанђани су играли одлично у првом полувремену и у 27. минуту повели сјајним голом Пабла Росарија. Међутим, у финишу периода после грешке српске судијске екипе која није свирала очигледан офсајд Икардија, Рађа Наинголан постиже гол за изједначење. У наставку меча Интер је доминирао и пола сата пре краја заслужено преокренуо, Весино је убацио лопту у казнени, а Икарди добио дуел са штопером и голманом за 2:1. 

Фото: Duel Totenhema i Barselone, foto: FoNet

У Групи Д Порто је минималним резултатом савладао Галатасарај на "Драгау", па дели прву позицију са Шалкеом, са бодом испред Турака. Португалци су имали иницијативу, али је Галата била изузетно опасна у првом полувремену, међутим, Мајкон, Гумус, Нагатомо и Оњекуру нису искористили своје прилике. Казна је уследила у петом минуту наставка када Марега сјајно скаче после центаршута Телеса и матира Муслеру. Након тог гола играчи Порта су растерећени преузели потпуно контролу, а Телес, Корона, Марега и Переира су пропустили прилике да реше меч пре последњег звиждука.

Фото: Duel Porta i Galatasaraja, foto: FoNet

Група А

Атлетико – Клуб Бриж 3:1 (1:1)

Гризман 28, 67, Коке 90+4 – Греневелд 40

Борусија – Монако 3:0 (0:0)

Ларсен 51, Алкасер 72, Ројс 90+2

1. Борусија    2 2 0 0 4:0 6 

2. Атлетико    2 2 0 0 5:2 6 

3. Клуб Бриж 2 0 0 2 1:4 0 

4. Монако       2 0 0 2 1:5 0

Група Б

Тотенхем – Барселона 2:4 (0:2)

Кејн 52, Ламела 66 – Кутињо 2, Ракитић 28, Меси 56, 90

ПСВ – Интер 1:2 (1:1)

Росарио 27 – Наинголан 44, Икарди 60

1. Барселона 2 2 0 0 8:2 6 

2. Интер         2 2 0 0 4:2 6 

3. Тотенхем    2 0 0 2 3:6 0 

4. ПСВ            2 0 0 2 1:6 0

Група Ц

Наполи – Ливерпул 1:0 (0:0)

Инсиње 90

ПСЖ – Црвена звезда 6:1 (4:0)

1. Наполи     2 1 1 0 1:0 4 

2. Ливерпул 2 1 0 1 3:3 3

3. ПСЖ        2 1 0 1 8:4 3 

4. Звезда     2 0 1 1 1:6 1

Група Д

Порто – Галатасарај 1:0 (0:0)

Марега 49

Локомотива – Шалке 0:1 (0:0)

Мекини 88

1. Порто 2 1 1 0 2:1 4 

2. Шалке 2 1 1 0 2:1 4 

3. Галатасарај 2 1 0 1 3:1 3 

4. Локомотива 2 0 0 2 0:4 0

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести