ЛШ: ЦСКА срушио Реал, Валенсија продубила кризу Јунајтеда

Фудбалери ЦСКА шокирали су шампиона Европе Реал Мадрид и победили га минималним резултатом у другом колу Лиге шампиона (1:0).
cska, epa
Фото: Fudbaleri CSKA slave pobedu nad Realom, foto: EPA (YURI KOCHETKOV)

ЦСКА је урадио немогуће победивши Мадриђане, а до победе су дошли већ у другом минуту. Тада је Никола Влашић матирао Наваса и донео предност Московљанима, а мало ко је очекивао да ће резултат остати непромењен до краја меча. Првак Русије је некако успевао да одоли огромном притиску Реала, који није био претерано прецизан.

Фото: Nikola Vlašić postiže gol za CSKA, foto: EPA (SERGEI ILNITSKY)

Ређале су се прилике гостију "као на траци", али је сјајни Акинфејев успевао да спаси свој гол. Оквир гола погађали су Бензема и Маријано Дијас, а емотивни Акинфејев је у шестом минуту надокнаде искључен због приговора судији. Ипак, крај је одсвиран, а Руси су сва три бода задржали на "Лужњикију". 

Бајерн је такође посустао, а профитирао је холандски Ајакс који је успео да однесе бод са "Алијанц арене". У ремију од 1:1 један од главних актера био је српски интернационалац Душан Тадић, који је фантастичном асистенцијом оставио самог Мазруија и донео бод својој екипи. 

Фото: Duel Bajerna i Ajaksa, foto: FoNet

"Слепи мишеви" из Валенсије успели су да продубе кризу Јунајтеда и да додатно "пољуљају" столицу Жозеу Мурињу. Јунајтед је био бољи ривал у Манчестеру, али није успео да дође до гола. Нападали су свим силама, а Валенсија се одлично бранила. Мурињова чета је имала добре шансе преко Пола Погбе и Ромелуа Лукакуа, али су у неким тренуцима прелако губили лопту, те остали без целог плена. 

Фото: Duel Mančester junajteda i Valnesije, foto: FoNet

Рома је чешки Плзењ послала кући "петардом" усред Рима. Хет-трик био је дело босанскохерцеговачког нападача Едина Џека, док су Роми прву победу у групи Г донели у Џастин Клајверт и Ченгиз Индер. 

Фото: Duel Rome i Plzenja, foto: FoNet

Лион и Шахтјор ремизирали су у Француској резултатом 2:2 Шахтјор је био доста офанзиван и желео је да се врати у Украјину са сва три бода, а Бразилац Жуниор Мораеш потрудио се да до тога и дође. Он је поготцима у 44. и 55. минуту донео предност својој екипи. 

Ипак, Лион се није предавао, и преко Дембелеа у 70. и Дубое у 72. минуту дошао до изједначења. Домаћин је нападао, константно и квалитетно, али је Шахтјор имао доста среће. Гости су имали највећу прилику у завршници меча, али је Исмаили погодио оквир гола. 

Фото: Duel AEK-a i Benfike, foto: FoNet

Драма се десила и у Атини, где је АЕК поражен од лисабонске Бенфике 3:2. Љубомир Фејса провео је свих 90 минута за Португлце, Андрија Живковић није улазио на терен, док је Урош Ћосић уведен у игру у 68. минуту за грчког представника. Гости су имали великих 2:0 већ после 15. минута игре преко Сеферовића и Грималда, али све је кренуло надоле после црвеног картона Риоса у надокнади првог полувремена. АЕК је заиграо много боље, а оба гола за своју екиипу постигао је Клонаридис. Међутим, Бенфика се није предавала, искористила је једну промашену колосалну прилику Атињана и преко Семеда дошла до победе у 74. минуту.

Лига шампионадруго коло:

Група Е:

АЕК – Бенфика 2:3 (0:2)

Клонаридис 53,63 -- Сеферовић 6, Грималдо 15, Семедо 74

Бајерн – Ајакс 1:1 (1:1)

Хумелс 4 -- Мазруи 22

Табела: Ајакс 4, Бајерн 4, Бенфика 3, АЕК 0.

Група Ф:

Хофенхајм – Манчестер сити 1:2 (1:1)

(Белфодил 1 – Агуеро 7, Силва 86)

Лион – Шахтјор 2:2 (0:2)

Дембеле 70, Дубоа 72 -- Мораеш 44, 55

Табела: Лион 4, Манчестер сити 3, Хофенхајм 1, Шахтјор 2.

Група Г:

ЦСКА Москва – Реал Мадрид 1:0 (1:0)

(Влашић 2)

Рома – Викторија Плзењ 5:0 (2:0)

(Џеко 3, 40, 92; Индер 64, 73)

Табела: ЦСКА 4, Рома 3, Реал Мадрид 3, Викторија 1.

Група Х:

Јувентус – Јанг Бојс 3:0 (2:0)

(Дибала 5, 33, 69)

Манчестер јунајтед – Валенсија 0:0

Табела: Јувентус 6, Манчестер Јунајтед 4, Валенсија 1, Јанг Бојс 0.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести