Мајсторија Канге за победу фудбалера Звезде у Бугарској

РАЗГРАД: Фудбалери Црвене звезде савладали су вечерас Лудогорец у Разграду 1:0 (0:0) у утакмици другог кола Ф групе Лиге Европе.
fudbal
Фото: pixabay.com

Фантастичан гол за победу постигао је Гелор Канга у 64. минуту.

Репрезентативац Габона "репризирао" је сјајан погодак од пре пет година када је у квалификацијама за Лигу шампиона такође постигао гол у Бугарској.

Звездин тријумф додатно добија на значају ако се узме у обзир да тренер Дејан Станковић због корона вируса није могао да рачуна на четворицу стандардних првотимаца - Милана Борјана, Александра Драговића, Милоша Дегенека и Александра Катаија.

У другом мечу групе Брага је савладала Митјиланд 3:1.

Звезда води на табели са шест бодова, Брага има три, а Лудогорец и Митјиланд по један.

У наредном колу, 21. октобра, састају се Митјиланд - Црвена звезда и Лудогорец - Брага.

Станковић: Веровали смо у победу, Канга одиграо перфектно

Припремили смо се на одличан начин, добро смо прочитали игру и веровали смо у победу. На срећу је све испало онако како смо желели. Сви момци од првог до последњег на терену и они који су ушли у игру били су фокусирани на оно што смо радили, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић после победе против Лудогореца у Разграду (1:0).

"Када је то тако, онда не улазиш у проблеме, већ се наградиш и заслужиш да постигнеш феноменалан гол и приведеш утакмицу крају. Рескирали смо да примимо гол из наше грешке, али то не умањује рад свих момака, пожртвовање и однос који су имали", изјавио је Станковић на конференцији за медије.

Звезда је после два одиграна меча прва на табели групе Ф са максималним учинком од шест бодова.

"Ово је други велики корак за нас, први смо направили у Београду против Браге, а чекају нас још четири тешке утакмице. После жреба сам рекао да је ово група у којој можеш да будеш и први и последњи, толико је уједначено. Сада размишљамо о томе да одморимо, потом нас чека меч са Металцем, онда репрезентативна пауза и Мидтјиланд, који је изгубио од Браге 3:1. Све је отворено. Ово је сан за нас", истакао је Звездин тренер.

Осврнуо се Станковић и на партију стрелца јединог гола на мечу - Гелора Кангу.

"Много је дао на терену, одиграо је и тактички и лично баш онако како сам желео. Рекао сам му да поништи све оно што је било у претходном периоду против Лудогореца и да постигне гол за победу. Честитам свима, не могу да издвојим никога, свако је на свој начин одиграо како сам желео. Разлог због ког сам га извео је тај што смо ушли у проблем, судија у неколико наврата није приметио да је Канга фаулиран, он је имао жути картон и кад такав однос постоји на терену, онда је боље да заменимо. Одиграо је перфектно, најбитнија су три бода", поручио је Станковић.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести