Марко Ђуришић по други пут у редовима Војводине

ЗЛАТИБОР: Марко Ђуришић, дефанзивни везни, прошао је комплетну омладинску школу „Илија Пантелић“, играо за све узрасне категорије и дочекао да дебитује за први тим Војводине.
Marko Đurišić/A. Predojević
Фото: А. Предојевић/Марко Ђуришић

Одиграо је само три утакмице за сениоре, а онда је, како што то чини и већина младих играча, отишао у Пролетер са Слане баре да стиче искуство. Није добио позив да се врати у Вошу па је  2017. године раскинуо је уговор  и прешао у редове шабачке Мачве. Уследила је селидба у Врање, да би му недавно стигао позив да се врати у матични клуб и прикључио се екипи на припремама на Златибору.

- Искрено, нисам очекивао позив из Војводине, али сам му се обрадовао и ево ме на Златибору. Задовољан сам што у Воши верују у мене и трудићу се да на то одговорим добрим партијама и настојањем да покажем све оно што нисам учинио пре две године. Сада је све на мени и потрудићу се да прикажем све оно најбоље што умем.

Да ли игра само на позицији задњег везног играча или се сналази и на другим местима у тиму, питали смо Ђуришића.

- Пре свега, моја позиција јесте она дефанзивног везног играча, али могу да играм и нешто офанзивније, такође у средњем реду.

Како би оценио прошлу сезону у редовима Врањанаца?

- Прву полусезону играо сам доста добро, али сам онда повредио зглоб. Због тога сам месец дана паузирао,а  онда ми је било потребно одређено време да се вратим на терен. Паузирао сам неких десетак утакмица и екипа је нажалост испала из Суперлиге. Динаму од срца желим да се што пре врати у елиту.

Верује ли да Војводина може да оствари више него у претходна два првенства?

- Апсолутно сам сигуран да то можемо да учинимо. Убеђен сам да ћемо имати квалитет да будемо међу три најбоље екипе и да се боримо за излазак у Европу. То је обавеза свих нас у клубу.Потребно је да радимо максимално током припрема, слушамо тренере и немам дилему око тога да ће нам се све то исплатити – поручио је Марко Ђуришић, нови-стари фудбалер Војводине.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести