Мелег: Сањамо финале купа на „Карађорђу”

Претила је опасност по фудбалере Војводине да ни у трећем овосезонском одмеравању снага с екипом Младости не успеју да савладају неугодног ривала.
vojvodina, Dnevnik/Jelena Grlić
Фото: Дневник/Јелена Грлић

Гости из Лучана су изједначили резултат на 1:1 у 86. минуту, а игра Новосађана у другом полувремену није обећавала да у преосталом времену нешто може да се промени. Тада је на сцену ступио Дејан Мелег, фудбалер посебног кова и великог талента, који је, практично од средине терена, кренуо у својеврсни слалом кроз одбрану противника и нанизао неколико препрека. Ушао је у шеснаестерац, када је прошао и Синишу Саничанина овај га је саплео и срушио, а судија Николић из Крагујевца није имао дилему и показао је на белу тачку. Сигуран егзекутор најстроже казне био је двоструки стрелац Филип Малбашић, па је Воша уписала два велика, највероватније и пласмана у Европу вредна бода.

- Стигли смо до можда и најбитније првенствене победе, направивши велики искорак ка Европи – каже Дејан Мелег. - У тим, кључним тренуцима био сам у продору, противнички играч је недозвољено стартовао на мене и пенал је био више него очигледан. Успели смо, ето, да стигнемо до сва три бода у утакмици с ривалом који се организовно и дисциплиновано бранио и натерао нас да се поштено помучимо како бисмо га на крају савладали. Срећом успели смо, остварили циљ и сада с много оптимизма дочекујемо реванш утакмицу полуфинала Купа, коју сутра у Београду играмо с Партизаном.


Навијачи изузетно важни

Дејан Мелег се посебно осврнуо на чињеницу да ће и већи број навијача бити уз фудбалере Војводине на утакмици с Партизаном.

- Генерално, волимо када су навијачи уз нас и када нам с трибина пружају подршку. Чујем да ће и сутра, организовано и у већем броју, бити с нама на стадиону Партизана и могу да им обећам велику борбу за сваку лопту, добру игру и, надам се и верујем у то, пласман у финале - поручио је Мелег.


Замолили смо Мелега да се на тренутак врати дуелу с Лучанцима, јер у другом полувремену Војводина препустила иницијативу гостима.

- Много је утакмица иза нас у последње време, а говорим о великим и јаким сусретима с Партизаном и Црвеном звездом. У њима смо се истрошили и емотивно и физички, па је зато важно то што смо, упркос свему, успели да савладамо Младост. Остали смо, додуше, без Александра Палочевића који је повредио зглоб, али се искрено надам да ће он, ипак, сутра бити у стању да заигра. Ако се то не догоди, млади Лазар Зличић је показао да има квалитет да га замени и има наше пуно поверење, баш као што ћемо, сигуран сам, пронаћи решење и за неиграње Николе Трујића због два жута картона.  Војводини следи нови сусрет с црно-белима, можда и најважнија утакмица у досадашњем делу сезоне. У првом одмеравању снага, на “Карађорђу”, резултат је био 0:0.


Велико интересовање за пут у Београд

Како смо сазнали у ФК Војводина, интересовање за бесплатан пут у Београд међу навијачима новосадског клуба је велико. Може се, кажу организатори, очекивати да ће и свих 1.000 симпатизера црвено-белих бити уз екипу тренера Радослава Батака на трибинама стадиона Партизана.


- Имамо велику шансу да се пласирамо у финале које се игра у Новом Саду. Сви сањамо да будемо актери дуела на “Карађорђу” и да покушамо да освојимо трофеј. Резултат из првог сусрета је позитиван и за нас и за нашег противника, али се надам да можемо да славимо у реваншу. Наравно, свестан сам да за ривала имамо јако квалитетну екипу, састављену од веома добрих индивидуалаца и предвођену одличним тренером Марком Николићем, али смо видели да можемо да се носимо с црно-белима. Можда смо заслужили да стекнемо предност у новосадском дуелу, али, нема везе, важно је да сутра одиграмо како знамо и умемо и обрадујемо и себе и наше навијаче - додао је Дејан Мелег, једна од узданица Војводине.

Утакмица Партизан - Војводина на програму је у среду на стадиону Партизана, а почетак је заказан за 18 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести