Милојевић не гледа Партизан: Имамо пет финала, без еуфорије

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да га не занимају остале утакмице, без обзира на то што постоји могућност да у случају кикса Партизана и победе његовог тима над Чукаричким већ у следећем колу Суперлиге освоји шампионску титулу.
milojevic, fk crvena zvezda
Фото: Владан Милојевић, фото: ФК Црвена звезда

"Не гледамо друге стране. Имамо две победе и играмо плеј-оф као такмичење у којем се осваја 21 бод, гледамо само нас и не обазиремо се на противнике. Шта год да се деси у четвртак (дуел Партизан - Раднички Ниш прим. аут), ми морамо да радимо... О другим клубовима уопште и не размишљамо, имамо испред себе још пет финала и само желим да играчи буду концентрисани на свој посао", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Звездин тренер не дозвољава еуфорију и истиче да су његови фудбалери професионалци и да сами разумеју задатке.

"То је кључ свега, шта се од њих тражи, да професионално одрађују сваки тренинг. Фудбал је оно што је данас и сутра, нови изазови, нова утакмица. Сада само о Чукаричком размишљамо, мислим да је то једини исправан начин. Црту увек подвлачимо на крају, не видим да код мојих играча има неке еуфорије, нити бих је дозволио да постоји".

Он је додао да је Чукарички добар тим и да је у врху српског фудбала, што је показао и резултатима у Купу Србије ове сезоне.

"Стални су претенденти за излазак у Европу. Одиграли су јако квалитетно против Партизана и биће нам веома тешко. Предводи их тренер Лалатовић за којег знате да је један од добрих тренера у Србији. Мислим да ће бити јако интересантна утакмица", рекао је Милојевић и позвао навијаче да дођу у великом броју иако је свестан да је радни дан.

Према његовим речима нема проблем око састављања играчког кадра, али не жели да жури са повратком Вујадина Савића.

"Вујадин је имао одређену паузу и његова повреда није честа. То је део мишића око којег треба бити пажљив, треба да видимо и са њим и нећемо ризиковати ако не буде било потребе. И он треба да буде психички спреман, као и физички".

Зато је шансу искористио млади дефанзивац Срђан Бабић, за кога Милојевић има само речи хвале.

"Бабић је доведен са епитетом одличног играча који је имао само проблем што једно време није играо, а кад не играте и кад нисте у тренажном процесу можете да имате потешкоће са уклапањем и достизањем форме. Неки играчи се лакше прилагоде, неки теже, али су сви оправдали поверење. Звезда може да се ослони на Бабића у будућности, то је показала и откупом уговора".

Утакмица 3. кола плеј-офа Суперлиге Црвена звезда - Чукарички заказана је за сутра од 18 сати на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести