МЛАДА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ БИЈЕ ТЕШКИ БОЈ У СЕВЕРНОЈ ИРСКОЈ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЕП 2025: „Орлићи“ морају да победе сами себе

Бриде оба образа после девастирајућег пораза младог српског фудбалског тима у Енглеској и пораза од нестварних 1:9. Многи су изабранике селектора Душана Ђорђевића већ отписали из конкуренције за одлазак на шампионат у Словачкој, али ствари не стоје баш тако.
1
Фото: Наш тим мора да заборави утакмицу у Енглеској и тргне се, фото: ФСС

Сутра они играју у северноирском граду Лургану с домаћом селекцијом и, успеју ли да се ресетују, победе саме себе и потисну понижавајуће висок пораз из Нотингему у неку другу димензију, али и пруже игру достојну ренаомеа српског фудбала, имаће шансу да победе и пробуде наду да ће ипак могу да стигну на ЕУРО. И да схвате, као што је то недавно приметио познати тренер Ненад Лалатовић, да је прилика да обуку дрес Србије апсолутно највећа част, али и обавеза коју могу да доживе.

- У Нотингему смо много грешили – истакао је Стефан Митровић, млади фудбалер Црвене звезде и момак који је носио капитенску траку око руке у утакмици с Енглеском. – Домаћин је казнио буквално сваки наш пропуст, а ми, с друге стране, нисмо смели да себи дозволимо то да примимо чак девет голова. Једноставно морамо да се подигнемо и да, како знамо и умемо, победимо Северну Ирску.

Свесни су наши младићи да је све у Србији изузетно погодио тежак пораз који су доживели на Острву.

- Жао нам је свима због тако лоше одигране утакмице. Морамо све то некако да заборавимо, неће, наравно, бити лако потиснути сва та дешавања у други план, али немамо избора. И даље смо у игри за освајање другог места, па нам се победа у Северној Ирској намеће као императив и једини избор – поручио је Митровић.

Селектор Ђорђевић такође је веома тешко поднео дешавања из Нотингема, али је свестан да селекција коју предводи мора да покаже колико заиста вреди и однесе сва три бода из Лургана.

- Принуђени смо да сва ружна дешавања брзо превазиђемо – подвукао је Ђорђевић. – Надам се да смо успели да се физички и ментално припремимо за оно што нас вечерас очекује. У Северну Ирску смо дошли да победимо и освојимо три бода, који би, макар донекле, ублажили јако лошу слику коју смо емитовали из Нотингема. С тим бодовима остали бисмо у трци за друго место, што је наша реалност у овом тренутку. Селекција Енглеске је и пре почетка такмичења, као актуелни шампион Европе у овој конкуренцији, била апсолутни фаворит у нашој групи.

Утакмица у Лургану почиње сутра у 20.30 часова, а игра се на Морнвју стадиону, чији капацитет износи 4.160 места и који је изграђен давне 1985. године.

А. Предојевић

Група Ф

Сутра

Украјина – Енглеска (18.30)

Северна Ирска – Србија (20.30)

Уторак

Азербејџан – Луксембург (16)

1. Енглеска    2          2          0          0          12:1    6

2. Украјина    2          2          0          0          4:0      6

3. С. Ирска    3          1          0          2          1:2      3

4. Луксембург          3          1          0          2          1:6      3

5. Србија        2          1          0          1          3:9      3

6. Азербејџан            2          0          0          2          0:3      0

У наредном колу (17. и 18. новембра) састају се: Украјина – Луксембург и Србија – Енглеска.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести