Михајло Нешковић све чешће добија прилику у првом тиму Војводине

У новој сезони, иако је одиграно тек пет кола Суперлиге Србије, Војводина је увела праксу да промовише младе фудбалере, дечаке поникле у Омладинској школи “Илија Пантелић”.
Mihajlo Neskovic
Фото: Ј. Грлић

Александар Месаровић је већ постао члан стартне поставе црвено-белих, а уз њега шансу све чешће добијају Михајло Нешковић (17) и Кристијан Живковић (18), док су Ранко Веселиновић (18), Вукашин Пилиповић (17) и Дејан Зукић (16) до сада седели на клупи за резерве и сасвим је сигурно да ће у најскорије време и неки од њих дебитовати за најјачи тим Новосађана. Треба подсетити на то да је и Петар Мићин (18) већ дебитовао за сениоре, тренира, али је тренутно изван такмичарске екипе.

У утакмици с Бачком, одиграној у 3. колу првенства, тек после уласка Михајла Нешковића, ученици тренера Ненада Ванића успели су да постигну једини, победнички гол, а читава акција кренула је управо од овог момка. На најбољи начин показао је да располаже вансеријским талентом одличним пасом ка стрелцу Малбашићу и доказао да је пред њим лепа каријера.

" Очекивао сам да добијем прилику да покажем оно што знам и на суперлигашкој сцени, јер ми је и ранији тренер Ненад Лалатовић у прошлој сезони указивао шансу - рекао је Нешковић. - Већ тада сам почео да се привикавам на сениорски фудбал и, уз одређене проблеме у погледу снаге, видео да могу да играм у овој конкуренцији. Свестан сам да је испред мене још пуно рада на тренинзима, пре свега на стицању и развијању физичке снаге, али примарни циљ у овој сезони ми је да покушам да се изборим за што више простора у сениорском тиму Војводине."


Воша лиценцирала кадете

Остајући доследни у намери да не играју утакмице у којима би им за главног арбитра био делегиран Милорад Мажић, у ФК Војводина јуче су обавили специјални лекарски преглед и лиценцирали за такмичење у Суперлиги комплетну кадетску екипу, дакле момке до 16 година.

" Нема компромиса и, уколико судијска организација одлучи да нам поново за судију одреди Мажића, наступићемо у тој утакмици с кадетским тимом - категоричан је био председник Надзорног одбора новосадског клуба Драгослав Вуковић."


Баш као и у случају Месаровића, ипак, видљиво је да Нешковић још увек има муку када улази у дуел игру с много снажнијим ривалима.

"Евидентно је да имам тај проблем, али сам убеђен да ће све веома брзо доћи на своје место уз наставак још већег рада на тренинзима. Противници су старији, самим тим и јачи, али не пада ми на памет да одустанем. Напротив, то ме још више мотивише, а за мене је веома важно то што тренирам са сениорима и имам прилику да се с таквом врстом дуела свакодневно срећем. То ће ми, убеђен сам, пуно користити."

Војводина се окренула увођењу младих играча у први тим, а такву, нову праксу подржава и Нешковић:

" Мислим да је то добар и исправан пут, јер само тако млади играчи из сопственог кадра могу да стасају. Тренутно смо нас четворица из омладинаца с првим тимом - резервни голман Пилиповић, Живковић, Веселиновић и ја, а Месаровић се већ изборио за место првотимца, док је кадет Дејан Зукић такође у дуелу с Бачком био у резерви. Чињница да добијамо прилику, свима нама пружа додатни мотив и просто нас тера да још напорније тренирамо, а исто је и са осталим момцима из Омладинске школе, који виде да имају лепу прилику да се наметну."

Већ у суботу пред Војводином је гостовање у Ивањици и сусрет с Јавором.

" Морамо што пре да се вратимо после пораза од Партизана. У првенство смо одлично ушли и жеља нам је да с добрим партијама наставимо. У Ивањицу путујемо с намером да покушамо да освојимо сва три бода, јер Војводини је увек место у самом врху српског фудбала и то међу три првопласиране екипе на табели. Лично, желим да наставим да тренирам на високом нивоу и да се намећем тренеру Ванићу. Ако понекад и не буде места у првом тиму, ту је Вошина омладинска екипа за коју и даље имам право наступа, тако да простора и времена има пуно. Све остало зависи од мене самог - јасан је био Михајло Нешковић, један од најмлађих фудбалера у екипи Војводине, али и у Суперлиги Србије."

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести