Младост ГАТ у четвртак лети за Анталију: Посвећени једном циљу

НОВИ САД: Први део зимских припрема фудбалери Младости ГАТ лагано приводе крају и спремају се да, већ у четвртак, оду у топлије крајеве, на наставак рада.
m
Фото: Aleksa Milojević i trener golmana Novosađana Dejan Zukić/Dnevnik

Тренирају Новосађани на њиховој ГАТ арени у, у односу на први део шампионата, прилично измењеном саставу, а шеф стручног штаба Љубомир Ристовски са сарадницима лагано слаже „сличице“ у мозаик, баш онакав какав ће „гатовцима“ бити неопходан на путу да изборе жељени опстанак у Суперлиги.

Ударни део припрема млађи суперлигаш из Српске Атине одрадиће у турској Анталији, где ће имати прилику да одигра и четири јаке контролне утакмице.

- У односу на јесењи део првенства, стигло нам је доста нових играча и видим да се веома брзо уклапају у наш тим – рекао је голман и капитен екипе Алекса Милојевић (23). – О томе је најбоље посведочила тренинг утакмица с Вождовцем у Београду, у којој смо победили резултатом 3:2, а сва три гола постигле су управо новајлије (стрелци за Младост ГАТ били су Савић, Милић и Дал Бело, оп. А. П.). Генерално, добро смо одрадили први део припрема, а сада нам следи одлазак у Турску, где ће у првом плану да нам буде уигравање екипе. Надамо се да ће нам се прикључити још неке новајлије и да ћемо имати тим који ће успети да реализује један-једини циљ који је пред нама, а то је опстанак у елити.


Прво са Сегедином

У Анталији ће први ривал „гатовцима“ бити мађарска екипа Сегедина 2011, а утакмица се игра 15. јануара. Потом следи провера с пољским Сласком из Вроцлаца (19. јануар), а четири дана касније ривал ученицима тренера Ристовског биће Хирошима. Коначно, генералну приверу пред настравак домаћег првенства, Младост ГАТ имаће 26. јануара, када ће одмерити снаге с узбекинстанским Пахтакором.


Тренер Ристовски познат је да инсистира на томе да његов тим у свлачионици има добру хемију. Ни овог пута није то заборавио да нагласи.

- Заиста се момци који су ове зиме стигли лепо привикавају на такав захтев и све, што се мене тиче, функционише сјајно – додао је Милојевић. – Тренирамо пуном паром, рад је напоран, а онда нас очекује главни део припрема у Анталији, као и четири сусрета с јаким ривалима. Намера нам је да се што боље спремимо и то ћемо имати прилику да урадимо кроз тренинге и утакмице које нам следе. Имаћемо прилику да видимо где се тренутно налазимо, да бисмо у фебруару кренули на пут ка опстанку.

О томе колико су новопридошлице подигле квалитет екипе с Новог насеља, млади чувар мреже је приметио:

- Припреме нису ни мало лаке, ноге су нам још тешке због јаких тренинга, а много конкретнију оцену о квалитету нових играча моћи ћемо да пружимо када дођу на ред контролне утакмице у Турској. Овде су терени тренутно доста тешки за рад, а у Анталији ћемо на располагању имати одличне услове. Ипак, јасно је да су све то озбиљни играчи и добри момци и види се да је реч о квалитетним фудбалерима.

Фото: S današnjeg treninga Mladosti GAT/Dnevnik


На пут иду 22 играча

Тренер Ристовски води на пут у Турску укупно 22 играча, али сазнајемо да постоји велика вероватноћа да ће се екипи у Анталији прикључити још барем двојица новајлија. То би, уколико се план буде реализовао, бити добра играчка база, уз пуну свест о томе да Новосађане очекује изузетно тешка и велика битка како би очували суперлигашки статус.


У првом колу наставка домаћег првенства, екипа Младост ГАТ биће домаћин једном од ривала у борби за очување тренутног статуса, пошто јој у госте стиже тим Јавор Матиса.

- На пролеће ће нам свака утакмица бити својеврсно финале. Можда и најважнији, биће нам дуели с екипама које су нам приближног квалитета и у којима ће нам циљ бити да побеђујемо. Све у свему, оптимиста сам пред наставак сезоне, опстанак нам је једини циљ и не размишљамо о неким другим стварима. Посвећени смо томе да и у наредној сезони будемо део елите и верујем да ћемо успети да остваримо наш план – закључио је Алекса Милојевић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести