Николићи потписали на по две године за ФК Војводину

НОВИ САД: Како смо најавили на спортским страницама нашег листа, двојица фудбалера презимена Николић, Немања и Урош, потписали су двогодишње уговоре са ФК Војводина.
d
Фото: ФК Војводина

Центарфор Немања Николић (30) је пристигао из суботичког Спартака, где је одиграо 24 утакмице и постигао 11 голова, од тога и један у сусрету са својим новим клубом. Он је повратник у саставу Новосађана, а у међувремену је, из Партизана, одлазио у руска и казахтанска лигашка такмичења.

- У разговору са челницима клуба схватио сам да је излазак на европску сцену императив Војводине у наредној сезони – каже нови вођа напада у “пола белом, пола у црвеном”. – Квалитетан стручни штаб и списак играча најављује ту могућност, ако не и борбу за шампионску титулу. Лепо је видети тако јединствене све структуре у клубу, ангажоване око постизања такмичарског циља, који је лоциран врло високо.

Урош Николић (28) у Војводину стиже као слободан играч од

октобра прошле године. На позицији офанзивног везног играча носио је дресове омладинског тима Партизана, Видеотона, Јагодине, Динама из Минска и Макабија из Тел Авива. За српску репрезентацију до 19 година одиграо је 11 утакмица и постигао један гол у сусрету са вршњацима из Грузије.

- Моја очекивања су у складу са намером Војводине да реализује пројекат који изгледа јако добро – прокоментарисао је први сусрет са челницима клуба Урош. – Тренера Раставца познајем дуго, нису се поклопиле неке ставке у прошлости да сарађујемо, али ето сада смо ту, амбиције су велике, циљамо Европу, а што се конкуренције у саставу екипе тиче, добро је да имате више квалитетних играча, јер тиме и квалитет тима дижете, сваки играч је свестан да на својој позицији има играча који може да га замени у случају слабије форме. Здрава конкуренција је одична за све у клубу.

Двојица значајних појачања у саставу Војводине прикључиће се

екипи по завршетку тестова које пред њих постави шеф медицинске екипе ФК Војводина др Борко Вукосав. Извесно је да ће бити у експедицији која двонедељне припреме наставља на словеначком Похорју, где екипа путује у петак, 17 јуна.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести