Нови члан Српске лиге – Војводина, екипа Младости ГАТ почела припреме

Много раније од осталих фудбалских српсколигаша из групе Војводина, екипа новосадске Младости ГАТ почела је с припремама за дебитантску сезону у овом рангу такмичења.
Mladost GAT
Фото: С првог тренинга екипе Младости ГАТ, фото: Д. Иванић

Тренеру Саши Филиповићу (38), којем ће у раду помагати Зоран Рњак и тренер голмана Дејан Зукић, на прозивци се јавило 24 фудбалера, међу којима је и доста нових, који су на Ново насеље стигли у току минулих дана. То су Петар и Страхиња Илић и Милан Станић (Бечеј), Дејан Лаћарац (Словачка), Игор Степанчев (Модрича) и Немања Бошковић (Раднички, Сомбор), бонус играчи  Растко Ђекић (Младост, Бачки Јарак), Лука Илић (ТСЦ) и Никола Капларски (Пролетер).

- У претходне две године смо постигли заиста вредне успехе, када смо од Новосадске стигли до Српске лиге – Војводина – рекао је тренер Филиповић. - Уз победничку атмосферу коју смо у клубу направили, као и позитивну енергију, жеља нам је да наставимо да корачамо истим путем и у вишем рангу. Да смо веома озбиљни најбоље показује податак да смо се окупили и с радом почели нешто раније, јер желимо да уиграмо тима и да спремно дочекамо почетак лиге, који је заказан за 15. август.


Капитен Ренић на челу

На прозивци, која је обављена у суботу, од играча који су изнели највећи терет при уласку у Српску лигу-Војводина присутни су били: капитен тима Ренић, Лука и Алекса Слијепчевић, Тарабић, Вукаљевић, Вујовић, Гојковић, Милетић, Асани, Бабић, Томчић, Смиљанић, Каурин и Поповић. Уз њих, биле су ту и новајлије: Петар, Страхиња и Лука Илић, Станић, Бошковић, Лаћарац, Степанчев и Ђекић.


Млади стручњак не плаши се изазова који су пред екипом.

- Прву фазу припрема одрадићемо у Новом Саду, а  20. јула идемо на десетодневне припреме на Златибор. У плану нам је да пре одласка на планину одиграмо четири или пет тренинг сусрета, најпре између себе, а онда и с омладинцима Војводине, Индексом, Братством из Пригревице и Јединством из Руменке. Упоредо с тренинзима, на Златибору ћемо одиграти још три тест-утакмице, да бисмо, по повратку у Нови Сад, имали још две провере. Све то, убеђен сам, пружиће нам увид у оно што смо током припрема урадили и посведочиће у каквој форми дочекујемо почетак првенства.

Тим који је изборио пласман у трећи ранг такмичења у српском фудбалу доживео је измене.


Кресовић: Желимо међу пет најбољих

Пред почетак првог тренинга, како то већ ред налаже, чланове стручног штаба и играче поздравио је Мирослав Кресовић, председник клуба.

- Наше амбиције везане су за висок пласман, желимо да будемо међу пет најбољих екипа у лиги. Заједно с генералним спонзором, фирмом ГАТ, на челу с Дејаном Слијепчевићем, омогућили смо вам одличне услове за рад. У склопу припрема је и одлазак на Златибор, где ћете тренирати десет дана и одиграти неколико утакмица. Што се играчког кадра тиче, довели смо неколико појачања, а планирамо да доведемо још барем тројицу искусних појединаца, који ће комплетирати конкуренцију за све позиције. Упоредо с јачањем екипе, могли сте да се уверите да смо паузу искористили на прави начин, па сте дочекани у потпуно умивеним клупским просторијама, уз инфраструктуру на којој могу да нам позавиде и многи прволигаши - казао је Кресовић.


- Због обавеза које имају, појединим играчима омогућили смо да пронађу нове средине, па су из Младости ГАТ отишли: Пастор, Грујић и Вукаљевић (Слога, Темерин), Ђорђевић, Кнежевић, Пејић, Ћурко, Илијин и Вилотијевић. С друге стране, довели смо изузетно квалитетне новајлије, од којих очекујемо да потврде репутацију коју су стекли у ранијим екипама, оправдају очекивања управе и нас из стручног штаба и лепо се уклопе у добру екипу и сјајну атмосферу коју имамо. Уопштено говорећи, управо та атмосфера мора да нас краси и надаље уколико желимо да испунимо амбиције које смо зацртали. Није никаква тајна да желимо да будемо пласирани у врху табеле, али у овом тренутку још је све то далеко. Мораћемо да се фокусирамо на напоран рад, а биће времена и за конкретно размишљање о високом пласману – додао је Саша Филиповић.

Шеф струке тима с новосадског Новог насеља наговестио је да ће у данима који следе у екипу стићи још неке новајлије, које ће допринети даљем повећању квалитета тима, али и конкретизовати много смелије планове. Уједно, треба истаћи да Новосађани имају одличне услове за тренинге и играње на свом стадиону, на којем су одавно постављени рефлектори, као и трибина за гледаоце с пластичним столицама. Није тајна да се планира и даље улагање у инфраструктуру, како би клуб могао да настави у правцу у којем је кренуо и да, једног, утисак је не толико далеког дана, почну да се праве планови и за напад на Прву лигу Србије.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести