Обележен Дан сећања и захвалности у Фудбалском клубу Војводина

Први пут је, на иницијативу Удружења ветерана ФК Војводина, уприличен Дан сећања и захвалности за све оне који су током више од 105 година исписивали светле странице историје новосадског клуба.
veterani02_RHA
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

У ФЦ “Вујадин Бошков” у Ветенику, свечаности су, између осталих, присуствовали Војислав Гајић, председник клуба, Драгољуб Самарџић, председник Скупштине клуба, Љубомир Апро, потпредседник Управног одбора, Васа Пушибрк, председник Удружења ветерана и велики број легенди, некадашњих руководилаца и пријатеља Војводине.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Након минута ћутања којим је одата почаст свима онима који више нису међу живима, а чија имена ће се заувек памтити, присутне је поздравио и кратко им се обратио Војислав Гајић.

- Веома сам узбуђен што имам прилику да се обратим легендама нашег фудбалског колектива. Први пут организујемо Дан сећања и захвалности и убеђен сам да ћемо то чинити и сваке наредне године и да ће ово постати део наше традиције. Удружење ветерана је веома активно и оно мора да буде много више укључено у свакодневни рад клуба. Видим овде многа славна имена Војводине, којима желим да захвалим за све оно што су учинили у каријери и жеља ми је да наставимо сарадњу на обострано задовољство – рекао је Гајић.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

У име иницијатора скупа Васа Пушибрк, члан прве шампионске генерације Воше, посебно је нагласио да су у дугој историји клуба стотине и стотине дечака, младића и зрелих људи носили црвено-бели дрес и да је веома тежак био задатак да се сва њихова имена забележе. Ипак, један од критеријума био је да су споменути сви они који су наступили за новосадски тим више од 100 пута.

- Посебно ми је задовољство то што је међу нама најстарији живи играч Драгић Живковић, који ће ускоро напунити 92 године. Ту је и Чедомир Сентин, као и легендарни доктор Владимир Вишковић. Изражавамо вечну захвалност свима који су допринели да  Војводина постане то што данас јесте, велики и уважени клуб, који је освојио две шампионске титуле и један пехар намењен победнику националног купа - казао је Пушибрк.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

На видео-биму присутни су се подсетили на имена црвено-белих легенди, оних који су за клуб наступали и били репрезентативци пре Другог светског рата, потом оних који су у том рату погинули, па великана који су преминули у послератном добу, до и данас живих бивших играча, који су део себе и својих живота уткали у славну историју Војводине.

Васа Пушибрк је потом Војиславу Гајићу поклонио урамљену фотографију прве шампионске екипе Војводине и пожелео му да постане трећи председник током чијег мандата ће Воша освојити титулу првака државе.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести