Војводина између победе над Напретком и сусрета с Радом

Успели су фудбалери Војводине, додуше не без муке, да испуне циљ и савладају на “Карађорђу” тим Напретка (2:1).
Bojan Matic1
Фото: Бојан Матић (9), фото: Ј. Грлић

Знала је чета коју предводи тренер Ненад Лалатовић да ће Крушевљани уложити максимум не би ли је изненадила, али је, голом Миодрага Гемовића у 86. минуту, новосадски састав стигао до бодова и задржао друго место на табели Суперлиге.

- Постигли смо први гол доста брзо, али смо онда застали и предосећао сам да ћемо примити погодак. У паузи рекао сам играчима оно што сам желео и у наставку смо почели да личимо на ону праву Војводину, каква мора да буде у сваком сусрету. Створили смо неколико изузетних шанси - Езе је погодио стативу, а Бојић промашио из сјајне ситуације - да би нас при крају утакмице Бог наградио за велики уложени труд и постигли смо други гол, а тиме и освојили три значајна бода – каже Лалатовић.

Тим из Крушевца, предвођен тренером Предрагом Роганом, имао је ситуацију коју је желео после првих 45 минута игре. Деловао је Напредак веома сигурно, стигао до нерешеног резултата и наслућивало се да је пред Вошом заиста тежак посао. Измене које је Лалатовић начинио у наставку уродиле су плодом, па је управо играч с клупе био стрелац одлучујућег поготка. Игром су црвено-бели, предвођени неуморним ветераном Дринчићем, натерали ривала да се у наставку потпуно повуче пред властити гол и било је питање тренутка када ће голман Милошевић по други пут бити приморан на капитулацију.


Данас у ФЦВујадин Бошков Дан сећања и захвалности

Руководство и Удружење ветерана Фудбалског клуба Војводина, данас у 12 часова у свечаној сали ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, организују обележавање Дана сећања и захвалности. Скуп ће  бити реализован као знак поштовања и пажње према истакнутим бившим фудбалерима и председницима Војводине који су преминули током претходних година, као и према живим појединцима који су велики део свог бића уткали у резултате током више од 105 година постојања клуба.


У недељу су Новосађани имали слободан дан, а јуче су почели да се припремају за утакмицу са Радом на Бањици, која је на програму у суботу, од 16 часова. “Грађевинари” су у прошлом колу изгубили од Чукаричког (0:2), налазе се на 14. месту, у опасној су зони, и јасно је да ће покушати да они буду екипа која ће изненадити фаворита из Новог Сада. С друге стране, Воша ће и у овом сусрету имати императив победе, због места на табели које заузима и квалитета екипе. И мораће да буде веома опрезна. Много пута у овој сезони поновљена је чињеница, која је тако постала аксиом, да слабих ривала у Суперлиги нема и да свако сваког може да савлада, па то мора стално да буде присутно у мислима играча новосадског састава.

- Није нам било лако да победимо Напредак, али је најважније да смо у томе успели - нагласио је Бојан Матић, стрелац првог гола. - Постигао сам девети погодак у сезони, овог пута са беле тачке, и на добром смо путу да јесен завршимо високо пласирани. Први корак ка томе треба да направимо на Бањици, јер смо фаворити. Играмо боље у гостима и верујем да ћемо у истом стилу и наставити. Имамо добар распоред до одласка на паузу и просто треба ту чињеницу да искористимо. Још девет бодова је у оптицају, можемо да будемо и максимални, иако бих лично био задовољан и тиме да забележимо још две победе и реми, па да на пролеће свом снагом кренемо ка испуњењу циља - пласману у Европу.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести