ВОЈВОДИНА ПРОТИВ РАДНИЧКОГ Окука верује у снагу колектива

НОВИ САД: Пред фудбалерима Војводине сутра је веома захтевно гостовање на нишком стадиону у Чаиру, где ће им домаћин бити тренутно другопласирана екипа на табели Суперлиге Србије, тим Радничког.
Okuka_06-FBakic
Фото: Dragan Okuka, foto: Dnevnik (F. Bakić)

Нишлије имају пет бодова више од црвено-белих, играју веома добро и улога фаворита за освајање читавог плена на њиховој је страни. Новосађани су током двонедељене паузе променили шефа стручног штаба, па ће на њиховој клупи, уместо Александра Веселиновића, дебитовати искусни стручњак Драгомир Окука, што ће бити његов повратак у Вошу после пуних 18 година.

„Истина је да се враћам у српски клупски фудбал после толико година, али то не значи да нисам пратио збивања у њему“, истакао је 64-годишњи Окука: „Нормално је то што имам дозу позитивне треме пред нови почетак, а не треба трошити речи о томе да се састајемо с веома добром екипом, на чијој клупи седи квалитетан тренер. Нишлије су показале да имају мотивисан и борбен тим и да ће се током ове сезоне борити за место у врху табеле. Јесте, пред нама је тежак задатак, али да не верујем да Војводина може боље од онога што је до сада показала, не бих ни био у Новом Саду.“

Суочио се нови тренер с кадровским проблемима пред утакмицу у Нишу, јер, како је рекао, неће моћи да рачуна на тројицу првотимаца.

„Повређени су Зломислић и Ђорђевић, а јуче се на тренингу и капитен Антић поново пожалио на озледу. Њих тројица неће путовати у Ниш, али кога нема, без њега се и мора и може. Покушаћемо да пронађемо адекватне замене и сигуран сам да ће наш тим одиграти максимално борбену утакмицу и пружити добру партију. За колико ће то бити довољно, остаје нам да видимо“, вели Окука.


Могући тим Војводине

Драгомир Окука је одрадио већ неколико тренинга с црвено-белима и поставио постулате на којима ће базирати свој рад. Због повреда тројице до сада стандардних играча, тешко је претпоставити који тим ће данас извести на терен, али би постава црвено-белих могла да изгледа овако: Роцков - Стојковић, Граовац, Саничанин, Хухумис (Лазаревић) - Мирков (Ахчин) - Ђуричин, Ђурић, Арсић, Езе - Фофана.


Искусни тренер није желео да се бави тиме ко би могао да се нађе у стартној постави уместо повређених фудбалера.

„За Зломислића смо знали да неће моћи да игра, док смо се у случају Ђорђевића до последњег тренутка надали да ће бити у стању да истрчи на нишки травњак. Мало нас је затекла повреда Николе Антића, а не треба сметнути с ума ни чињеницу да је Месаровић током паузе био с младом репрезентацијом и да је по повратку одрадио с екипом само један тренинг.  Немамо велики избор, иако не мислим да персоналне промене могу нешто да промене, уколико се читава екипа, дакле као колектив, не промени у карактеру и приступу сусрету. Желим да направим целину која ће снагом колектива моћи да надомести изостанак било ког појединца“, истакао је тренер Војводине.


Досадашњи биланс

До сада су Нишлије и Новосађани одиграли 84 првенствене утакмице, у којима је традиција на страни црвено-белих. Војводина је остварила 36 победа, 26 утакмица завршено је ремијем, док је “Реал с Нишаве” био бољи у 22 сусрета. Укупна гол разлика износи 117:88 у корист новосадског суперлигаша.

Занимљиво је, међутим, да у последњих осам одмеравања снага два тима, Воша није осетила сласт победе. Од тријумфа 3:0 у сезони 2014./2015, новосадска екипа је забележила само пет ремија и три пораза, с тим да су у последњем сусрету Нишлије тријумфовале резултатом од чак 5:0.


Суђење у неколико последњих сусрета између Радничког и Војводине у Нишу, било је најблаже речено - дискутабилно.

„То је податак који не треба да ме пуно интересује, већ је то део посла неких других људи. Мене занимају само терен и играчи. Настојимо да будемо сконцентрисани на то, како нам пажњу не би одвлачиле друге ствари. У сваком случају, нећемо дозволити да нам то одузима ни време, ни енергију“, додао је Драгомир Окука.

Новосађани су после ручка отпутовали за Ниш, где ће преноћити. Утакмица на стадиону у Чаиру почиње у 18.30 часова, уз пренос на првом каналу ТВ Аренаспорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести