Пионири ОФК Бечеј 1918 вицешампиони Србије у футсалу

После првог места на завршном турниру Зимске лиге Војводине у Молу, полазници школе фудбала ОФК Бечеј 1918, рођени 2004. и 2005. године, освојили су друго место на завршном турниру Фудбал футсал асоцијације Србије у Лазаревцу.
pioniri beceja
Фото: Dnevnik.rs

„Искрено речено, презадовољни смо освајањем епитета вицешампиона у нашој узрасној категорији, али остаје жал што нисмо освојили прво место. Било је прилика, али нас спортска срећа у пар наврата није погледала. Ово је подстрек да наставимо с квалитетним радом и резултати ће стићи“, рекао је по повратку из Лазаревца тренер Лазар Дабижљевић.

На завршном турниру у свакој узрасној категорији играле су по четири најбоље екипе из региона. Бечејци су прво победили домаћина Колубару  3:1, потом Прву школу Аца Мента из Сврљига са 6:2, а онда у окршају који није имао резултатски значај, јер две првопласиране екипе у групи играју финале, изгубили од вршњака нишког суперлигаша Радничког са 0:3.

„У финалу смо повели голом Алексе Живковића, потом су Нишлије преокренуле резултат у своју корист (2:1), онда смо голом Јована Лукића изједначили, имали пар прилика, али смо примили гол за коначних 2:3. Поред пехара и сребрних медаља, наш Стеван Јанковић је са осам постигнутиг голова најефикаснији играч у свом узрасту“, задовољан је Дабижљевић.

Дрес Школе фудбала ОФК Бечеј 1918 на турниру у Лазаревцу носили су:  Младен Бошњак, Лука Божичић, Душан Дражић, Никола Дорословачки, Алекса Живковић, Стефан Јанковић, Федор Јовановић, Јован Лукић, Богдан Нонин, Мартон Палаташ, Огњен Свирчев, Александар Трајковић и Никола Џигурски.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести