После дванаест година Панчево опет има фудбалског прволигаша

Фудбалски клуб Железничар из Панчева пласманом у Прву лиги остварио је највећи успех у историји дугој 73 године.
naum 1
Фото: Предраг Санадер, Зоран Науковић и Ненед Бојковић, фото: ФК Железничар

У петој сезони играња у  Српској лиги Панчевци су  пре прекида првенства, после одиграних седамнаест кола, остварили петнаест победа и два ремија, уз гол разлику 37:8, и имали десет бодова предности у односу на првог пратиоца Бачку 1901. Железничар, на чијем је су челу председник  Зоран Наунковић, директор Ненад Бојковић и члан управе Предраг Санадер, оставрио је сјајан резултат и после 12 година паузе даривао Панчеву фудбалског прволиигаша.

- Иза нас је најуспешнија сезона и у име клуба захваљујем се фудбалерима и стручном штабу на пласману у Прву лигу Србије. Ништа од успеха не би било да нисмо имали подршку Града Панчева. Надам се да ћемо и у наредно периоду бити тако и да ћемо ми наставити са добрим резултатима – рекао је председник клуба Зоран Наунковић.

После двадесет година град на Тамишу поново има прволигаша.

-  Није ово успех само  нашег клуба, него и свих клубова овог региона. Верујем да ћемо у свим сегментима бити спремни за надметање са прволигашима. Када се такмичење у Првој лиги заврши знећмо колико ће лига бројати и ко ће бити њени чланови. Ускоро ћемо почети разговоре са струком и играчима о њиховом даљем статусу у Жељи и нема никакве дилеме да ћемо на време кренути са припремама за нову сезону. Рано је било шта причати о амбицијама међу прволигашима, али још сада могу да кажем да ћемо се даобро припремити да међу њима останемо много дуже од једног лета – најавио је Наунковић.       

Б. Стојковски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести