ПРЕД БЕЧЕЈЦИМА, МОЖДА, И КЉУЧНА УТАКМИЦА У БОРБИ ЗА ОПСТАНАК:  Одбрана на искушењу

Осокољени победом против Борца из Шајкаша, Бечејци су се приприли за суботње гостовање у Старој Пазови.
1
Фото: Капитен Бечејаца Илија Тутњевић, фото: В. Јанков

Изузетно тешко, јер су бодови преко потребни и ривалу, па ће то да буде један од дербија зачеља 28. кола војвођанских српсколигаша. Улог је велики. Победник ће, можда, у луку спаса, а пораженом прети велика опасност од селидбе у нижи ранг такмичења.

– Овакве утакмице траже комплетне личности – казао је капитен Бечејаца Илија Тутњевић. – Поред фудбалског умећа, потребно је бити психолошки изузетно стабилан. Верујем да ћемо, мада ослабљени неиграњем Воргучина и Томића, успети да одолимо Старопазовчанима и вратимо им сличном мером као што су они нас изненадили јесенас крај Тисе. Овога пута ће одбрана да буде на великом искушењу, а у нападу шта ураде. Верујем да ће искусни тренер Драган Ивановић припремити тактику, коју ћемо моћи на терену да реализујемо и стигнемо до целог плена, који би нам у знатној мери помогао у борби за опстанак.

Овог пролећа, каже Тутњевић, готово, да их нико није надиграо, а остајали су без бодова, јер нису имали спортске среће.

– Ако треба да нам се негде врати, онда је то, свакако, у Старој Пазови. Исувише лако су нас јесенас победили са 3:0, што значи да су у међусобним окршајима већ узели три бода, па нека сада нас срећа послужи. Наравно, срећа се мора заслужити великом борбом на терену. Били би то двоструко вредни бодови, који  би нам омогућили мирнији улазак у последња два окршаја – размишљање је капитена Бечејаца Илије Тутњевића, који је због нагомилавања картона изостао у минулој победи, а сада ће предводити саиграче у Старој Пазови – додао је капитен.

Слично размишљају и остали момци са Тисе. Првенствени задатак је сачувати своју мрежу. Све ће бити теже без у последње време све бољег дефанзивца Воргучина, али нећи ће тренер Ивановић одговарајућу замену. Управо на његовом искуству Бечејци граде умерени оптимизам. Још само да играчи испоштују договорено и да их погледа спортска срећа, па ће се крај Тисе и наредне сезоне играти српсколигашки фудбал.

В. Јанков

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести