Предводник Кабела Предраг Говедарица: Елита није недостижна

НОВИ САД: Фудбалери новосадског Кабела су ди прекида такмичења држали пету позицију на прволигашкој табели, уз десет одузетих бодова, са амбицијама да се домогну елитног ранга такмичења. Екипа са Штранда и као новајлија у лиги игра веома добро, а један од предводника је искусни Предраг Говедарица, фудбалер који са 36 година живота игра у великој форми.
p
Фото: J. Grlić

Након историјског успеха са Пролетером и пласмана међу осам најбољих екипа Суперлиге размишљао сам о повратку у Београд и постпеном уласку  у тренерске воде. Зато сам прихватио позив Графичара да помогнем као искусан играч и да се полако окрећем тренерском позиву. Још приликом почетка припрема са Графичарем  контактирао ме је директор Кабела Слободан Милутиновић и предочио ми да им је играч мога кова преко потребан, да интернационалним  искуством у неку руку будем вођа младог тима. Одбио сам понуду само из разлога што сам намеравао да каријеру завршим у неком београдском клубу. Међутим, десили су се неки нови моменти на релацији са Графичарем, па сам други позив из Новог Сада прихватио. Нисам погрешио, јер су од првог дана у Кабелу  ценили мој професионални однос и понашање. Било ми је и те како жао што нисам прихватио први позив, искрен је  Говедарица.

Од доласка Говедарице Кабел је доживео само два пораза, у 13  утакмица није осетио горчину пораза.

Брзо сам се уклопио у размишљање и тактику тренера Васиљевића да је напад најбоља одбрана. Изгубили смо несрећно меч у Новом Пазару и онај са Смедеревом који је пао под сумњу УЕФЕ и који нас је коштао одузимања чак 10 бодова. Са тим бодовима били бисмо убедљиво први и уз одличан распоред уверен сам домогли бисмо се елитног ранга. Сматрам  да и сада са пете позиције, ако се првенство настваи, нисмо без шанси да се пласирамо у виши ранг. 

Говедарица је игром и понашањем показао да је прави вођа сложне дружине са Штранда.


Вирус је прекинуо првенство

Вратио сам се у Београд, а када су прогласили ванредно стање заједно са вереницом отишао сам у њену кућу у село Парцане подно Космаја. На такав потез одлучио сам се из разлога што би у Београду у изолцији морао да будем са родитељима који су у ризичној групи.Са друге стране, у селу имам услове за тренинге, без контаката и могућности да се заразим. Стриктно се придржавам упутстава лекарске струке и државних органа. Нема излазака за време полицијског часа. Помно пратим дешавања и свакодневне извештаје кризног штаба да је близу коначна победа, али да нема опуштања јер би једна грешка могла да нас удаљи од онога чему се сви надамо, а то је да се што пре вратимо редовним обавезама. Волео бих да се првенство настави обзиром на Кабелове високе амбиције. Уговор са Кабелом сам потписао на годину дана па би у случају пласмана у виши ранг барем још једну сезону играо у Суперлиги, а онда на најлепши начин окачио копачке о клин и посветио се тренерском позиву, жеље су искусног фудбалера Предрага  Говедарице.


Ривали су нас на почетку првенства схватили неозбиљно, да би се то полако мењало какао је такмичење одмицало.Имамо озбиљну екипу, што говоре и резултати за водећим клубовима на тавели: са лидером Графичаром  имамо победу и реми,  другопласирани Металац смо два пута победили,са Златибором два ремија,са Колубаром победу и реми. Једино смо у минусу против Бачке - пораз на страни и реми у Новом Саду.

М. Поповић    

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести