Припреме почео и новосадски Кабел

Са припремама за пролећни део првенства у Српској лиги група Војводина започела је другопласирана екипа Кабела.
kabel
Фото: Приватна архива

Прозивку је без оправдано одсутних талентованих играча Војводине  Пилиповића, Владића,  Пантелића, па искусног Пејића, Тополића, Кнежевића и Илића (вратио се у Пролетер) обавио је тренер Милан Белић са помоћницима Енисом Турковићем и Драганом Лесковцем са једним јединим циљем да од првог дана квалитетним радом крену у мисију ка прволигашком друштву.

„Очигледно је да момци имају велику жељу да изборе прво место. Пви дан нисам желео да их оптерећујем, то ћу оставити за наредне дане када сам им најавио да ће морати да пролију пуно зноја како би онај најнепопуларнији део завршили на најбољи могући начин. Свесни су да је то битна полазна тачка да се уз квалитетан рад  уиграмо будемо на много вишем нивоу него јесенас обзиром на високе амбиције које је управа поставила пред нас“, објашњава Белић.

Фудбалска пијаца у Србији широм је отворила врата.


Капитен Петровић повео коло

Првој прозивци Кабела присуствовало је 17 играча и то: Сакић и Милошевић (голмани),Фимић, Миљевић, Петровић, Вучковић, Велемир, Остојић, Тривуновић, Недић, Караћ, Тубић, Лукић, Клаић, Поповић, Богданић и новајлија Грујић. До суботе се очекује долазак Пејића који је и поред неколико понуда решио да остане и помиогне Кабелу у борби за виши ранг, а од понедељка ће се на раду највероватније прикључити голман, Пилиповић, Владић и Пантелић.


„Добро смо сагледали ситуацију око играчког кадра на којим би позицијама појачали конкуренцију. Наравно да ће један део зависити и од одласка или останка. Повратком Деветка у Војводину остало нам је упражњено место на левом боку. Да би равноправно ушли у трку са јесењим прваком Хајдуком, Пригревицом и Омладинцем морамо појачати играчки кадар за искусног штопера и врсног нападача. За сада је стигао само један новајлија и то везиста Немања Грујић из Бечеја. За неколико дана прикључиће нам се Пилиповић, Владић и Пантелић. Управа је у преговорима да још неки од играча из Војводине на пролеће помогну да се домогнемом вишег ранга.

Првих неколико дана Кабел ће тренирати у балону СЦ Меџик, на терену са вештачком травом и игралишту крај Штранда и у ФЦ “Вујадин Бошков“.

„У зависности од временских прилика одређиваћемо место тренинга. Очекује нас напоран рад јер играчи морају квалитетно да одраде физичку припрему. Упоредо ћемо уигравати линије тима. Са утакмицама крећемо 26. јануара против омладинаца Војводине, 2.фебруара играмо са Радничким из Зрењанина, а потом са Бечејем, Инђијом, Звездаром а за генералку пред почетак првенства још увек тражимо ривала“, истакао је Белић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести