Српсколигаш Кабел сутра почиње припреме

Фудбалери Кабела, другопласиране екипе Српске лиге група Војводина, стартују са припремама у четвртак.
kabel
Фото: Д. Иванић

Тренер Милан Белић прозивку ће обавити у балону СЦ Меџик, где ће се тренирати недељу дана. За већину првотимаца одмор је био нешто краћи обзиром да су се недељу дана раније морали јавити на прозивку тренеру Војводине Радовану Кривокапићу, па ће голман Пилиповић, Владић и Пантелић имати доста тренинга у ногама. Други стрелац екипе са шест голова, талентовани нападач Ђорђе Пантелић (19) једва чека прозивку.

„Ранији почетак припрема добро ће ми доћи да ухватим прави ритам и будем пред почетак трке за бодове спреман као запета пушка.  Игре у континуитету у Кабелу и сјајни резултати учинили су да појединци на привременом раду у Кабелу одиграју успешну полусезону. Одлазак на позајмицу прави је погодак, а прави пример је повратак Младена Деветка у редове црвено-белих. Моја позајмица, као и голману Пилиповићу и Владићу траје до наредног лета, па ћу се потрудити да као и јесенас дам велики допринос резултатима. Како нам је управа пре почетка првенства најавила интересује нас само виши ранг“, каже Пантелић.

У борби за Прву лигу има неколико кандидата, јесењи првак Хајдук, Братство и Омладинац.

„Куљани су се уверили у наш квалитет, нанели смо им једини пораз и трку за виши ранг учинили занимљивијом. Што се остала два кандидата тиче велики су нам дужници. Доживели смо поразе па ће пролеће бити прилика за реванш. Хајдук улази са минималном предношћу, али се надам да ћемо искуснији за полусезону и добро припремљени успети на крају да дођемо до прве позиције. Искрено верујем да пласман у прволигашко друштво за нас није немогућа мисија“, оптимиста је талентовани нападач.

На који ће играчки кадар тренер Милан  Белић, са помоћницима Енисом Турковићем и Драганом Лесковцем,моћи да рачуна  знаће се наредних дана, јер Деветак се вратио у Војводину, Илић је почео припреме са Пролетером, а неизвестан је останак искусног Радета Пејића, који је на проби у Кини. Управа чини велике напоре да екипу појача  двојицом искусних играча, а и сви погледи уперени су ка Војводини, која ћенајвероватније на калење послати неког од прекобројних.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести