Припремна утакмица: Пораз Спартака од Шахтјора (Солигарск)

У првој утакмици у Анталији на припремама, Спартак је поражен од Шахтјора из Солигорска са 2:0 головима Лулакуа у другом полувремену.
Spartak zapoceo pripreme/FK Spartak
Фото: ФК Спартак ЖК/ Почели припреме: фудбалери Спартака

Тренер Гаћиновић дао је прилику готово свим играчима. Постава која је почела утакмицу приказала је много бољу игру од ривала, међутим нису нашли решење да затресу мрежу белоруског тима. Једини шут ка голу Шахтјора у првих 45. минута упутио је Видаковић. Ни за Дубљанића није било посла, тек у последњем минуту првог дела покушао је Матвејчик, али је голман Спартака добро интервенисао и сачувао своју мрежу.

У наставку утакмице прилику су добиле и новајлије, а Јовановић који је стигао из Партизана пропустио је прилику да доведе Спартак у вођство. После корнера прихватио је одбијену лопту, упутио шут ка голу Шахтјора, али је послао изнад пречке.

Противник је то казнио у 60. минуту, грешком одбране Суботичана и безобзирним стартом неко од играча из последње линије начинио је прекршај, а судија показао на белу тачку. Прецизан је био Лулаку за водство од 1:0. Покушавали су “голубови” да изједначе, али је завршница била слабија страна игре Спартака у овом сусрету. У 82. минуту Шахтјор је стигао и до другог гола, Лулаку је по други пут савладао Докића. 

Шахтјор (Солигарск) – Спартак 2:0 (0:0)

АНТАЛИЈА: Игралиште Спортског центра, гледалаца: 50. Стрелци: Лулаку у 60. и 82. минуту.

ШАХТЈОР: Гутор, Бурко, Политевич, Сачивко, Матвејчик, Сељава, Кендиш, Балановић, Подстрелов, Дијасамидзе, Шиндагоридзе. Играли су још: Чесновски, Бегунов, Хадаркевич, Ламбулић, Антић, Сзоке, Буличев, Хвашћински, Лулаку, Вишњаков, Козел.

СПАРТАК: Дубљанић, Шимура, Оташевић, Текијашки, Милошевић, Марчић, Видаковић, Срећковић, Туфегyић, Денковић, Николић. Играли су још: Докић, Видовић, Иванчевић, Милутиновић, Милановић, Јочић, Леал, Јовановић, Милић, Гојков, Шормаз, Бијеловић.

С. Ст.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести