Пролетер на „Карађорђу” јури елитну победу, ривал Вождовац

Фудбалери Пролетера су након премијерног суперлигашког пораза у Нишу од Радничког (1:3) протеклих неколико дана енергију усмерили ка премијери на домаћем терену са Вождовцем.
milan mirosavlev
Фото: Милан Миросављев, фото: ФК Пролетер

Сланобарци ће угостити Вождовац на „Карађорђу“(19 часова) пошто њихов стадион, на којем су крчили пут ка елити, не испуњава услове за суперлигашке утакмице. У редовима овок колектива у узлету верују да ће на “Карађорђу”  освојити прве бодове у елитном рангу, уз максимално уважавање ривала.

И поред чињенице да су неколико битних играча још увек ван строја  у редовима чете са Слане баре позитивна је атмосфера.Играчи желе да се новосадској публици представе у најбољем издању и да опсвоје прве суперлигашке бодове.

„На премијери у Новом Саду практично смо гости јер ће утакмица са Вождовцем за нас бити прва на „Карађорђу“.Осим тога, отежавајућа околност је изостанак два - три битна играча. Након утакмице са Радничким, у којој смо приказали завидан ниво форме, имали смо времена за опоравак, одлично смо радили и верујем да ћемо се публици представити у лепом светлу. Желимо да покажемо квалитетну игру и да освојимо сва три бода, што нам је без обзира на снагу противника у овом тренутку једина опција. Имамо неколико ровитих играча који желе да стисну зубе и заиграју, што је показатељ њиховог великог мотива и односа према клубу. Још увек сам у дилеми који састав ће истрчати на терен, али верујем  да ће играчи којима укажем поверење дати максимум  да бисмо стигли до жељеног циља – победе“, рекао је шеф струке Драган Радојичић.


Пехар

Пре почетка утакмице предстваник Заједнице прволигаша ће капитену Пролетера Слободану Новаковићу уручити пехар за освојено  прво место у Првој лиги Србије.


Утакмицу у Нишу пропусти је искусни интернационалац Немања Човић.


Бесплатан улазак

Улазнице за утакмицу на “Карађорђу” између Пролетера и Вождовца неће се наплаћивати, с тим што ће навијачи морати да их имају. Карте могу да се подигну у просторијама клуба на Сланој Бари сутра, 28. јула од 10 до 14 часова и на благајнама стадиона од 17 часова.


„Тренер Радојичић ништа у Нишу није желео да рескира,преседео сам на клупи  јер сам се у екипу враћао из повреде. Сада је све у реду, па ћу од првог минута, заједно са саиграчима, свим силама настојати да остваримо повољан резултат.Добро смо предходних дана радили, упознали се са врлинама и манама противника па се надам да ћемо се  на крају меча веселити. Наравно, не мањка  респект према Вождовцу, али ми имамо велику жељу да тријумфујемо на првој  нашој утакмици у Новом Саду“, најавио је Човић.

Оптимизам не мањака ни најистуренијем нападачу Милану Миросављеву.   

„Очекујем јако тежак меч. Београђани су дуго година чланови Суперлиге и, за разлику од нас, не мањка им искуство. Покушаћемо да наметнемо нападачку игру, да постигнемо гол и да у том случају широм отворимо врата победи. Био бих и те како пресрећан да се упишем у стрелце, мада ми је најбитније да стигнемо до бодова, а ко ће бити стрелац мало је важно“, поручио је најбољи стрелац Пролетера у прволигашкој нконкуренцији.    

М. Поповић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести