Пролетер није разочарао у градском дербију: Млади оправдали поверење

На пролећној премијери на „Карађорђу“у градском дербију слатким минималцем славила је Војводина, и на тај начин оправдала улогу фаворита и висок пласман.
proleter
Фото: Ј. Грлић

Знатно измењени састав чете са Слане баре пружио је жесток отпор претенденту за највиши пласман. Оно што је било уочљиво ни једног тренутка нису устукнули пред нападима противника, а након примљеног гола у неколико наврата озбиљно припретили. Није ништа могао да замери пуленима тренер Жигић шта више похвалио је вољни моменат и велику жељу изабраника да из дербија извуку што повољнији резултат. По саставу који је истрчао на мегдан црвено белима Стратег Пролетера припремио је неколико изненађења колеги Лалатовићу. Меч су од првог минута започели Лукашевич, Караклајић и Шћепановић, а дебитовао је Јоковић. По ономе што у приказали испунили су очекивања.

- Силом прилика, због картона и лакших повреда шансу сам пружио тројици млађих играча и по оном што су приказали сигуран сам да ће бити светла будућност клуба. Јако ми је жао што немамо више бодова јер нам је сваки меч од изузетне важности у борбин за опстанак, али се надам да ће током првенства бити прилика да заиграју .Одрадили су добро доста тактичких ствари -  каже Жигић.

Војводина је у првом делу била бољи такмац погодила је пречку, извела чак 17 корнера.

- Добро смо се наместили, али смо каскали за неком офанзивнијом игром. Имали и срећа, али све прекиде одрадили на прави начин. Нисмо примили гол имали активан резултат- појашњава стратег Пролетера.

Успела је Војводина након прекида из угла да голом капитена Дринчића дође до победе.

- Што се прекида тиче одлично смо им парирали, добро се постављали и сем у једној ситуацији били на висини задатка. Код  гола погубна по нас била је лоша комуникација на првој стативи.

Имала је Војводина неколико прилика Пролетер је почео озбиљније да прети уласцима Смиљанића, Бабића и Рушевића.

- Без обзира на примљени гол Петрић је у неколико наврата одлично интервенисао. Посегао сам за изменама покушао да их нападнем. Били смо равноправни такмац у неким тренуцима и бољи. Права је штета што нисмо успели да изједначимо. У том делу сигурно нас је омело и искључење Лукјашевича, али руку на срце Војводина је заслужила да слави а ми да бодове тражимо у наредним мечевима.

М. Поповић       

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести