РАДНИЧКИ 1912 ИЗ СОМБОРА  Једини циљ Прва лига

Први дани прелазног рока за сомборски Раднички 1912 протичу у више него радној атмосфери.
Nebojša Maksimović  Foto: privatna arhiva
Фото: Небојша Максимовић  Фото: приватна архива

Секретар клуба Милан Гагрчин има пуне руке посла, јер је много оних који би да каријеру наставе у сомборском трећелигашу. То је донекле разумљиво, поготово што је Раднички 1912 сврстан у ред најорганизованијих клубова на овим просторима са прецизним и јасним циљем.

- Ми смо се одавно изјаснили да нам је определење прво место. Од тога не одустајемо. Вероватно да је то један од разлога што многи желе да буду део нашег колектива, али о томе ко ће играти и кога ћемо ангажовати одлучује искључиво стручни штаб -  каже секретар клуба Милан Гаграчин и додаје: - До сада су нам приступили Никола Ићитовић и Огњен Швељо (Братство 1946 Пригревица), Марко Анђић (Бачка, Суботица), Немања Ладић (Спартак Суботица), Златко Лишчевић (Трајал, Крушевац), Немања Младеновић (Мачва,  Шабац) и Александар Поповић (Раднички, Крагујевац). Клуб је напустио једино Немања Бошковић (Младост, Нови Сад) док су на позајмицу уступљени Урош Лазић (Слога, Чонопља) и Вељко Вукадиновић (Младост, Апатин).

Сомборци очекују да  се да изабраници новог стратега Радничког Небојше Максимовића од старта крену ка врху табеле Српске лиге Војводина. Тај пројекат започет је у време док је на клупи Сомбораца седео Иван Гвозденовић, који је у договору са клубом отишао у Саудиску Арабију, а на његово место доведен је искусни и пуно пута проверени Максимовић. Он своју фудбалску каријеру исписује тако што је био некадашњи играч Црвене звезде, а тренерски занат усавршавао је водећи неколико српских клубова,а оследњих година боравио је у Кини.

- У старту желим да нагласим да сам пријатно изнанађен овим што сам затекао у Сомбору. Клуб је врхунски организован и поседује све оно што је неопходно за играње у савезном рангу такмичења, па не чуди што нас убрајају у круг главних фаворита за наслов првака. Раднички има идеалне услове за рад, добар играчки потенцијал, агилну управу и успешан омладински погон што је веома битно за дугорочан и квалитетан опстанак клуба. У таквом окружењу не преостаје нам ништа друго него да се радом и добрим играма одужимо људима који су нам указали поверење -  каже кормилар сомборског трећелигаша Небојша Максимовић.

Жеље су понекад веће од реалности. И поред тога што су Сомборци у пет контролних сусрета показали завидан квалитет и остварили победе против Спартака из Суботице (1:0), Бачке из Бачке Паланке (1:0), Војводине из  Бачког Градишта (8:0), Слоге из Чонопље ( 4:1) и београдски српсколигач Степојевца ( 2:1).

- Играчки кадар селектирао је мој предходник и пријатељ Гвозденовић у чије одлуке не сумњам. Сачуван је комплетан костур тима из прошлог првенства и доведено је неколико добрих појединаца. У овом тренутку веома битан је однос играча према обавезама. Драго ми је да се залажу и што смо на добром путу да старт такмичарске сезоне дочекамо спремни и орни за дуге и напорне првенствене окршаје. Далеко смо од жељене форме и то је логично, јер не би било добро да смо већ сада у оној фази коју очекујемо за премијерне утакмице. У контролним сусретима смо приказали одређени квалитет, међутим има простора да се у појединим сегментима направи помак. Праву слику снаге тима моћемо да видимо тек након што будемо одрадили наредни део припрема. Сада су играчи уморни, ноге су им тешке и то се одразило у појединим сусретима, али целокупно гледано, могу бити задовољан досадашњим учинком- констатује Максимовић.

Јован Бањац

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести