РОБЕРТ ПРОСИНЕЧКИ ДОБИО СПОР ПРЕД ФИФА Ево колико ће му бити исплаћено

Некадашњи тренер и играч Црвене звезде, Роберт Просинечки добио је судски спор пред ФИФА против словеначке Олимпије из Љубљане. Он је после растанка са клубом из престонице Словеније решио да своја права потражи пред челном организацијом.
1
Фото: Printscreen /YouTube/(Ne)uspjeh prvaka s Mariom Stanićem

Како наводе словеначки медији, клуб из Љубљане мораће да исплати Просинечком и његовим помоћницима износ од 250.000 евра, а он је био тренер овог клуба од марта до јула 2022. године.У осам мечева освојио је две трећине бодова, односно 16 поена са учинком од пет победа, једног ремија и два пораза. Смењен је уочи почетка сезоне након сукоба са челницима клуба. Уместо њега је на то место дошао Алберто Риера из Шпаније.

- Могу рећи да не знам да радим посао, али да нисам био поштен, то никако. Са већим лажовима и преварантима нисам никада радио, а радио сам са многима - биле су тешке Просинечког када је напуштао клуб.

Он је ове сезоне кренуо као тренер хрватског Рудеша, али је после катастрофалних резултата убрзо смењен. На седам мечева узео је само један бод.

(Телеграф.рс)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести