Спартак бољи од Партизана у Суботици

Фудбалери Спартак наставили су са серијом сјајних наступа, после Инђије савладали су после праве драме  и екипу Партизана, а трворац победе био је Немања Николић, фудбалер који је управо дошао из Партизана на  позајмицу.
spartak partizan
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Повели су фудбалери Партизана већ у 12. минуту. Комбиновали су Асано и и Стевановић, а Стевановић  је са  18 метара погодио мрежу Докића.  Рани погодак Београђана, није пореметио игру Спартака. Суботичани су наставили са нападима и у 29. минуту “плави голубови” су успели да изједначе.  А стрелац је био Немањ Николић фудбалер на привременом раду у Суботици, који је стигао из Хумске. Два минута пре краја првог полувремена Остојић је убацио лопту са десне стране у шеснаестерац, лопта је дошладо млађаног Стевановића који пје био најбржи у гужви и постигао погодак.

У другом полувремену Спартак је игра много боље, тачније. Прву прилику је имао Немања Николић, када је са осам метара шутирао поред гола. У шанси је био Денковић али је Стојковић успео да овај ударац одбрани. У 59. минуту најбољи играч на терену Николић постигао је леп гол.  Потом је Партизан имао неколико лепих прилика. Сума је са 15 метара шутираа али је Докић крајњим напором лопту избациое у корнер. Радост на трибинама у 69. минуту. Стефан Денковић  је са 16 метара снажним шутем уз помоћ Остојића погодио мрежу.

Партизан је покушавао да изједначи, али није успео да пробије чврсти бедем испред гола Спартака. Најбољу прилчику црно - бели су имали три минута пре краја , када је Брежанчић добро центрирао до Матића, који са  осам метара шутирао преко гола.  

С. Стојиљковић

Спартак - Партизан 3:2 (1:2)

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца 1.200, судија: Широки (Београд). Стрелци: Николић у 29. и 59. и Денковић у 69. за Спартак, а Стевановић у 12. и 43. минуту за Партизан.  Жути картони: Видовић, Видановић, Денковић, Урошевић (Спартак), а С. Павловић (Партизан).

СПАРТАК: Докић 8, Иванчевић 8, Срећковић 7 (Јовановић 6,5) Видаковић 7, Денковић 8 (Вујановић), Дунђерски 7, Николић 8, Урошевић 7, Марчић 7, Видовић 7, Бјеловић 7 (Шормаз 6,5, Бајић).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6,5, С. Павловић 6,5, Садик 6,5 (Матић 6,5), Л. Павловић 6,5,, Зђелар (Сума),  Асано 7 (Лакчевић 7, Витас), Шчекић 6,5, Остојић 7, Брежанић 6,5, Милетић 6,5 (Смиљанић 6), Стевановић 8.

Милошевић: Играчи већ мисле на Звезду

 После утакмице тренер Спартака Владимир Гаћиновић је био задовољнији:

- Добро смо радили минулих недеља,види се то и по резултатима. Заслужено смо дошли до победе, иако је Партизан био опаснији у првом полувремену, зато смо ми били бољи у другом полувремену.

Саво Милошевић, тренер Партизана је рекао:

- Све су мисли биле усмерене за дерби у среду у Купу са Црвеном звездом. Нисмо одиграли како треба, честитамо Спартаку на победи, а ову утакмицу ћемо анализирати.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести