Спартак гостује Звезди: Голубови без беле заставе

Фудбалери Спартака феноменално су започели нову сезону. Нанизали су три победе и  деле прво место на табели Суперлиге са актуелним шампионом Црвеном звездом.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

А управо ће се дана ова два тима састати у првој утакмици четвртог круга првенства.

„Плави голубови” су настарту првенства савладали Бачку, потом су славили у окршају са Златибором у Ужицама,а у недељу су после преокрета савладали и Металацм из Горњег Милановца. Један од јунака утакмице против Милановчана био је ј Јапански везиста, Нобору Шимура који је изједначио резултат,а поред њеха у листу сгтрелаца уписали су се и Денковић, Николић и Видаковић.

Одиграли смо три утакмице и уписали све победе што нас је позиционирало одмах иза Црвене звезде, са којом се састајемо данас. Свесни смо да је ово тек почетак првенства и да нас чека велика борба – каже Нобору Шимура, стрелац првог гола за Спартак против Металца. – Звезда је увек фаворит, шампион, има добар и квалитетан тим, али се нећемо предати.   Покушаћемо да изненадимо шампиона, мада ће бити тешко надиграти ривала. Али се нећемо лако предати

Наравно атмосфера у табору Суботичана је одлична сви истичу да ове године Спартак игра сјајно и да су од јуна када је настављено првенство претпели само један пораз и то у мечу са Напретком у последњем кругу, када тај сусрет није ништа одлучивао.

Момци су ме заиста изненадили - објашњава шеф стручног штаба Спартака Владимир Гаћиновић . - Овог лета заистра играмо добро и квалитетно. Пре почетка првенства смо се некако потајно надали да можемо да освојимо у прва три кола све бодове, али смо се плађили, никада није лако играти са новајлијама.  Данас “плави голубови” гостују на “Маракани”, али се не плаше.  - Играчи су пуни самопоуздања, уверени да и против шампиона имају шта да кажу.

Ако поновимо игру из другог дела у сусрету са Металцем можемо и да изненадимо Црвену звезду - констатује Гаћиновић. - Играћемо нашу игру, покушаћемо да парирамо Црвеној звезди у отвореном мечу.  Знам да се Београђани полако окрећу квалификацијама за Лигу шампиона, али се не заваравам, Звезда је и даље велики фаворит, али се ипак надамо повољном резултату.      

Г. К. - С. Ст.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести