Спартак зауставио серију пролећних пораза

Фудбалери Спартака Ждрепчеве крви прекинуи су низ од четири узастопна пораза и, после сјајне игре, успели су у Нишу да савладају фаворизовану екипу Радничког.
Ognjen Djuricin, vjankov
Фото: Огњен Ђуричин, фото: Дневник (В. Јанков)

Домаћин је, треба свакако напоменути и то, до дуела са Спартаком имао импресиван скор од чак 10 утакмица без пораза. После одласка најбољих играча током зимског прелазног рока, суботички суперлигаш није се најбоље сналазио на почетку наставка такмичења, али су на Чаиру “плави голубови” заиграли сјајно, баш онако како су играли и у већем делу јесење полусезоне.

У првом делу сусрета, Нишлије су имале иницијативу. Међутим, предвођени голманом Милошем Остојићем, стаменим Текијашким и Савковићем, гости су успели да сачувају своју мрежу. И у наставку је домаћин лренуо офанзивно, међутим, после једног контранапада, нападач Немања Николић успео је да савлада искусног голмана Бојана Шаранова.

После гола, уследиле су две измене у редовима Радничког. Нишлије су све карте бациле на напад, али им се то осветило. Огњен Ђуричин, који се ове зиме из Бечеја преселио у Суботицу, успео је и други пут да савлада Шаранова и тако је потврдио важну победу своје екипе.

Г. Ковач

Раднички - Спартак ЖК 0:2 (0:0)

НИШ: Стадион Чаир, гледалца: 3.000, судија: Васић (Београд). Стрелци: Николић и 69. и Ђуричин у 77. минуту. Жути картони: Павков (Раднички), а Савковић, Вукчевић и Остојић (Спартак ЖК).

РАДНИЧКИ: Шаранов 6,5, Аксентијевић 7, Петровић 6,5 (Јовановић), Миладиновић 6,5, Симуновић 7, Бабић - (Станисављевић 6), Субић 6,5, Нома 7, Са. Стојановић 7 (Мићић 7), Сл. Стојановић 6,5, Павков 7.

СПАРТАК ЖК: Остојић 8, Стојковић 7, Ћаласан 7, Текијашки 7, Вукчевић 7, Шимура 7, Главчић 7 (Торбица), Чечарић 7, Ђуричин 7,5 (Дунђерски), Савковић 7 (Диенг), Николић 7,5.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести