СРПСКА ЛИГА ГРУПА ВОЈВОДИНА Младост - Дунав 8:0 (3:0)

Екипа Младости до врха су напунили мрежу слабе екипе из Старих Бановаца, а по шансама резултат је могао бити и двоцифрен.
Momenat  iz duela Bečej  – Vršac Foto: privatna arhiva
Фото: Моменат  из дуела Бечеј  – Вршац Фото: приватна архива

НОВИ САД: Стадион Младости, судија: Богичевић (Зрењанин), стрелци: Томчић у 21. 36. 60. 65. Ренић у 27. Асани у 73. Л. Илић у 85. и Швоља у 87. минуту (из пенала). Жути картони: Косовић, Павловић (Дунав).

МЛАДОСТ: Дражић 7, Степанчев 7,5 (Смиљанић 7), Томчић 9, Слијепчевић 7, Бабић 7 (Ђекић 7), Швоња 7,5, Асани 8, Гојковић 7,5 (Каурин 7), Ренић 8 (Л. Илић 7,5), Поповић 7, Станић 7,5 (Вукаљевић 7,5).

ДУНАВ: Брадић 6,5, Марковић 5,5, Бабић 6,5, Вујичић 6 (Раденић 5,5), Савиновић 5, Вукас 5,5 (Родић 6), Матовић 6, Милиновић 5,5, Косовић 6 (Зајић 6), Костић 6, Павловић 5,5 (Мирковић 6).

Екипа Младости до врха су напунили мрежу слабе екипе из Старих Бановаца, а по шансама резултат је могао бити и двоцифрен. Расположен је био  Чедомир Томчић који је чак четири пута пронашао пут ка мрежи солидног голмана гостију који је екипу у неколико наврата спасао и тежег пораза.

Након испитивања снага домаћи су дошли до вођства у 21. минуту из најјачег оружја Новосађана. Након корнера Ренића, Асани је спустио лопту Томчићу, а овај је био на правом месту. Најлепши моменат на мечу био је гол Ренића који је из слободног ударца са 20 метара скинуо паучину са гола гостију. До полувремена Ренић је припремио шансу Томчићу, а овај био неумољив.

У наставку су домаћи приредили праву голеаду, чак пет пута се затресла мрежа екипе Дунава. Након продора резервисте Вукаљевића, Томчић је ударцем главом повећао резултат. Исти играч је и свој трећи гол постигао главом, а овога пута асистирао му је са супротне стране Каурин. Измакао је брзоноги Асани офсајд замци и постигао је гол за пола туцета, а до финиша се још два пута затресла мрежа гостију, који су се предали.       

М. Поповић

Козара - Војводина 0:2 (0:1)

БАНАТСКО ВЕЛИКО СЕЛО: Игралиште Козаре, судија: Субашић (Ветерник), стрелци: Шушњар у 22. и Малбашки у 50. минуту. Жути картони: Петровић, Н. Ђаковић, Станачев (Козара), Милановић, Попов (Војводина). Црвени картони: Т. Бјелановић (Козара).

КОЗАРА: М. Ђаковић 6, Лисица 6 (Вокић 6), Мирчета 6 (Руњевац 7), Т. Бјелановић 7, Мастило 6, М. Ђаковић 6, Ћирић 6, Петровић 6, Ердељан 6, Станаћев 6, Чуданов 6.

ВОЈВОДИНА: Магда 7, Миленковић 7, Банч 7, Јешић 7, Богдановић 7, Рудић 7, Попов 7, О. Кнежевић 7, Шушњара 8, Малбашић 8 (Табарица 7), Ђајски 8.

Фудбалери Козаре забележили су и трећи узастопни пораз. У  5. минуту Ердељан је извео слободан ударац са неких 20 метара, али је голман Мартин Магда био на месту и одбранио овај шут. У 22. минуту гости су извели брзи напад, акцију је започео Малбашки, који је додао лопту  Мирославу Ђајском а он је додао кратку лопту до Милана Шушњара који је оштрим ударцем погодио мрежу за вођство за госте.  ДВеликоселци су у другом делу нападали, покуали да изједначе резултат, али нису успели. Уместо тога примили су нови погодак. Лопта је набачена у казнени простор Великоселаца, на њу је на петерцу  натрчао Марко Малбашки и оштрим шутем погодио мрежу за вођство гостију од 0:2.

У 78. минуту домаћин је имао две идеалне прилике али их није претворио у погодак.

М. Секулић

Раднички - Стари град 4:0 (3:0)

СОМБОР: Градски стадион, судија: Меничанин (Рума), стрелци: Унковић у 32. Кнежевић у 35. Антунић у 39. Авдић у 52. минуту. Жути картони: Танасић, Илић, Јухик,Тодоровић (Стари град).

РАДНИЧКИ: Пехиљ, Швељо 8, Терзић 7,5 (Рајковача), Унковић 8, Славуљица 8, Кнежевић 8 (Молнар), Авдић 8, Нл. Лазић 7,5 (Поповић 7,5), Гороњић 7,5, Радовановић 7,5 (Свитић), Антунић 8 (Лазић).

СТАРИ ГРАД: Бурзаyија 6, Јевић 5 (Радић 6), Танасић 5,5, Стојановић 5 (Батиница 6), Влајић 5 (Крајиновић 6), Новевски 6, Тодоровић 5,5, Илић 5,5 (Будисављевић), Јухик 6,5, Крстић 6, Бањац 6.

Сомборцима је требало само седам минутадобре игре  да нанесу тежак пораз гостима из Бачке Паланке. У уводним минутима домаћи су имали теренску иницијативу, а тек у 32. минуту Швељо је схватио да су гости слаби на левој страни, лопту је у петерцу додао је Унковићу који је снажним ударцем послао лопту под пречку. Само три минута касније  Швељо је поново прошао по левој страни, пронашао Кнежевића који је у 35. минуту биопрецизан.

У 39. минуту поново је Швељо започео акцију додао до Авдића који је проследио до Антунића, а овај погодио мрежу. У наставку су домаћи били бољи и своју бољу игру Авдић је крунисаоу 52. минуту. Гости су имали прилику у 84. минуту, да убразе пораз, али ударац Јухика зауставила је пречка.

Ј. Бањац

Бечеј  – Вршац 2:2 (1:2)

БЕЧЕЈ: Градски стадион крај Тисе. Судија: Ђумић (Бачка Топола). Стрелци: 0Качаревић (аутогол) у 34 и  Илић у 75.  за Бечеј, а Сарајлин у 19, и  Татић (аутогол) у 28 минуту за ВРшац. Жути картони: Илић, Татић (Бечеј), Пуповић, Лазевски, Османовић (Вршац). Црвени картон: Ненад Мијаиловић тренер Вршца.

БЕЧЕЈ: Пушкић 6,5, Ловре 7, Воргучин 7, Татић 6,5, Остојић 7,5, Тутњевић 7, Куртиши 7,5, Илић 7,5 (од 86. Павловић -), Крајиновић 7 (од 87. Митровић -), Кобиљски 7, Нијемчевић 6 (од 46. Тишма 6,5).

ВРШАЦ: еверичић 6,5, Б. Благојевић 6,5 (од 75. Поповић -), Бељин – (од 12. Османовић 7), Качаревић 7, Пуповић 7 (од 58. В. Благојевић 6,5), Лазевски 7,5, Спасић 7, Грек 6,5, Вујић 6,5, Сарајлин 7,5 (од 75. Матковић –), Илић 6,5 (од 58. Петровић 6).

Вршчани остали непоражени десету утакмицу у низу, а Бечејци четврту. Рекло би се да су због тога задовољни и једни и други. Али, момци са југа Баната жале што нису сачували вођство од 2:0, а чета са Тисе, опет, што није материјализовала иницијативу у наставку.

Гости су боље отворили утакмицу и то им је донело заслужено вођство у 19. минуту. Спасић је одузео домаћину лопту на половини игралишта, проиграо Пуповића на левом боку, уследио је центаршут, а Војкан Сарајлијин је правовремено утрчао и гол је био неминован. Десетак минута касније, на семафору је било 0:2. Исплатио се излет штопера Крчмаревића пред гол домаћина. Убачену лопту из аута пребацио је главом, она је погодила лоше постављеног Татића и одбила се у мрежу .

Аутоголом су Бечејци дошли до наде. Ловре је центрирао са десне стране, лопта је прелетела све у казненом простору гостију, натрчео је други бек Остојић и из прве снажно волејом опалио по лопти, која је погодила Крчмаревића у ногу и завршила путању у мрежи.

У наставку су Бечејци имали иницијативу, али је било мало прилика за гол. Ипак, у 75. минуту је правда задовољена и то на лукав начин. Кобиљски је оборен после соло продора и одлични судија Давид Ђумић је досудио слободан ударац испред казненог простора гостију. Куртиши је лукаво брзо проиграо Страхињу Илића, који је погодио мрежу.  

 В. Јанков

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести