Српска лига - Војводина: Лидер убедљив у дербију

Доминирала је екипа Младости и у дербију две првопласирано екипе заслужено стигла до убедљиве победе.
Д. Иванић/ Немања Бошковић у акцији
Фото: Д. Иванић/ Немања Бошковић у акцији

Младост - Динамо 4:1 (3:1)

НОВИ САД: Стадион Младости, судија: Чапо (Суботица), стрелци: Асани у 13. и 41. Ренић у 30. Бошковић у 54. за Младост, Станојковић у 15. минуту за Динамо. Жути картони: Бошковић (Младост), Ахчин, Матијевић (Динам).

МЛАДОСТ: Дражић 7, Каурин 7, Слијепчевић 7, Бабић 7 (Јаблан 7), Швоња 7,5, Асани 8,5 (П. Илић 7,5), Гојковић 8, Ренић 8 (Л. Илић 7), Поповић 7 (Томчић 7), Бошковић 8,5 (Смиљанић), Станић 7,5.

ДИНАМО: Гавриловић 6, Јанковић 6, Аничић 7, Црномарковић 6, Каранфиловски 6 (Осман 6,5), Ахчин 7, Матијевић 6, Станојковић 7, Јаковашић 6 (Андрић 6), Златковић 7, Пантић 6,5 (Пештерац 6,5).

Дошли су гости да у отвореној игри покушају да дођу барем до ремија. Међутим, све је ишло на воденицу домаћих који су предвођени Немањом Бошковићем, Елмиром Асанијем до полувремена стигли до убедљиве предности. Већ у 13. минуту Немања Бошковић је искоса са леве стране упослио Асанија, а овај утрчао између задње линије Панчеваца и савладао голмана Гавриловића.

Два минута касније успели су гости да дођу до изједначења. Јаковашић је започео акцију, наставио је Јанковић, а Марко Станојковићу није било тешко да матира голмана Дражића. Успели су домаћи да дођу до новог вођства. Поново је стрелцу Марку Ренићу асистирао расположени Немања Бошковић. Утрчао је Ренић искоса са леве стране и погодио супротни угао. До одласка на одмор Марко Ренић је асистирао Елмиру Асанију коме није било тешко да се по други пут упише у стрелце.

У наставку је најбољу игру у дресу Младости голом који се ретко виђа на нашим теренима завршио Немања Бошковић. Након контранапада Станића, Петар Илић је упутио оштар центаршут у казнени простор, а Немања Бошковић захватио волеј и савладао немоћног Гавриловића. Покушавали су гости да ублаже пораз, а близу гола је био Јанковић, али је голман Стефан Дражић је из самог гола лопту избио у корнер.        

М. Поповић

 

Стари ГрадОмладинац  1:0 (0:0)

БАЧКА ПАЛАНКА: Стадион Старог града, Судија Зорић (Зрењанин), Стрелац, Крстић у 56, минуту. Жути картони Јухик, Јевић, Танасић (ОФК Стари Град), Рогановић (Омладинац). Црвени картон, Радојчић (Омладинац).

СТАРИ ГРАД:  Бузаџија 7, Текић 7 (Батиница 7), Јевић 7, Танасић 7, Стојановић 8 (Вујић -), Влајић 7,5 (Радић -), Тодоровић 7,5, Илић 7,5, Б.Глувић 8, Јухик 8, Крстић 8,5.

ОМЛАДИНАЦ:  Јагодић 7, Живановић 6 (Бобар -), Максимовић 7, Радојчић 7, Ђурић 6,5, Радовић 7, Мојсиловић 7, Радисављевић 6,5, Деспотовић 6,5(Рогановић -), Вуковић 6 (Бојић 6), Лежаић 7.

Током првог полувремена играло се углавном између два шеснаестерца, па правих прилика за постизање голова, готово да и није било, Гости су у финишу овог дела утакмице покушали преко Деспотоваћа, али се голман Бузаџија није дао изненадити.

Утакмица је одлучена у другом полувремену, у коме су фудбалери обеју екипа играли много ангажованије, агресивније и пожртвованије, него током првих 45. минута утакмице, Гол одлуке, постигнут је у 56. минуту. Најбољи појединац утакмице Немањља Крстић, шутирао је по земљи са двадесетк метара, а лопта је завршила у доњем десном углу, гола голмана Јагодића. Пружио се чувар мреже гостију, колико је дуг, али није успео да спречи најгоре по свој гол, јер је шут био врло прецизан. На крају, му је преостало само да погледом испрати пут лопте у мрежу. Након, вођства домаћих, гости из Нових Бановаца, покушавали су на све начине да стигну до изједначења, али је одбрана домаћих на челу са голманом Немањом Бузаџијом, добро функционисала, тако да нису успели у својим жељама.  У судијској надокнади времена (90+4), покушао је Милош Илић са 17 – 18 метара, али је голман Јагодић добро реговао и ухватио лопту, упућену ка његовом голу. 

М. Ђ. Кременовић  

 

Раднички (С) - Хајдук 2:0 (1:0)

СОМБОР: Градски стадион, судија: Бикић (Зрењанин), стрелци: Антунић у 31. и Терзић у 57. минуту. Жути картони: Радовановић (Раднички).

РАДНИЧКИ: Пехиљ, Швељо 7,5 (Лазић), Терзић 7,5, Унковић 7 (Рајковача), Славуљица 7, Поповић 7,5, Авдић 7, Молнар 7 (Кнежевић 7), Горанић 7, Радовановић 7, Антунић (Димитрић 7).

ХАЈДУК: Дринчић 7, Манојловић 6, Арежина 6 (Богичевић), С. Вуковић 6, Лончар 6, Фуртула 6,5, Лаћарак 6, Слијепчевић 6 (Зира), Божовић 6 (Јовић), Масалушић 6, Костић 6 (З. Вуковић 7).

Мрежа гостију мировала све до 31. минута, а онда је Антунић искористио идеалан пас од стране Швеље, претрчао своје чуваре и када је избио сам испред голмана Дринчића, послао је лопту у мрежу. Том приликом нападач Сомбораца се повредио и морао да напусти игру.

 Домаћи су могли у 42. минуту да осигурају победу, када је Терзић дошао до неких 12 метара од гола гостујућег голмана и уместо да шутира, несебићно је упослио Швеља, али је Дринчић осујетио њихову намеру.

У другом делу Сомборци су у 57. минуту успели да осигурају победу. Терзић је одузео лопту, одиграо дупли пас са Кнежевићем, а онда из непосредне близине матирао Дринчића. Уласком Зорана Вуковића гости су почели да играју, али то је било касно и нису могли да угрозе сигурну победу Сомбораца.

Ј. Бањац

 

Феникс  – Борац 4:1 (3:0)

ПЕЋИНЦИ: Стадион Сувача, судија: Петровић (Вршац), стрелци: Милутиновић у 9. и 50, Јованић у 23. и Секулић у 45. за Феникс, аМарковић у 70. минуту за Борац, жути картони: Секулић (Феникс 1995), Зафиров, Ђурић, Петровић (Борац).

ФЕНИКС  Крстовић 7, Благојевић 7, Пејић 7,5, Дамјановић 7, Симуновић 7, Секулић 8, Милаковић 7 (од 53. Нинковић 7), Јованић 8 (од 84. Видовић - ), Зејић 7,5 (од 73. Зечевић - ), Јеловић 8, Милутиновић 8,5.

БОРАЦ: Брковић 6, Марковић 7 (од 73. Нинковић - ), Мијатовић 6, Савић 6, Петровић 6, Павловић 6, Конестабо 6 (од 46. Гавриловић 6,5), Зафиров 6 (од 46. Младеновић 6,5), Ђурић 7, Павлов 6,5, Николић 7.

 Четвртом узастопном победом, фудбалери Феникса  потврдили су да су, у финишу јесење етапе, ушли у жељени ритам, па се полако удаљавају од црвене линије. Поново је импоновао учинак стрелаца, чију параду је отворио најбољи актер Лазар Милутиновић, крунисавши асистенцију бонуса Зорана Зејића. Повратак на терен, после одсуства због повреде, Предраг Милаковић, украсио је у 23. минуту, када је проиграо Луку Јованића, а најбољи стрелац чете тренера Милана Вујасина, одлично се снашао између двојице штопера и дуплирао капитал.

Пред одлазак на одмор, лопта је кружила као у билијару, а мрежу иза леђа голмана Уроша Брковића, погодио је и Стефан Секулић.  Расположен је био Лука Јованић, у 50. минуту, загрејао је дланове голмана, који је краткотрајно отклонио опасност, пошто је на одбитак правовремено реаговао Лазар Милутиновић и ударцем главом уписао другу рецку – 4:0. У 70. минуту, после корнера и спретне реакције Михајла Марковића, гости из Сакула, постигли су почасни погодак.

М. Менићанин

Великоселци најзад победили

Козара - Бачка 3:2 (1:1)

БАНАТСКО ВЕЛИКО СЕЛО: Стадион Козаре, судија: Тодић (Рума), стрелци: Томић у 38. Ердељан у 47. и Ћирић у 85. за Козару, а Шљиванчанин у 36. и 68. минуту за Бачку. Жути картони: Мастило, Ердељан, Руњевац (Козара), Маленчић (Бачка).

КОЗАРА: М. Ђаковић 7,5, Мастило 7 (Ћирић 7,5), Томић 7 (Петровић 7,5), Т. Бјелановић 7, Мирчета 7 (М. Војводић 7), Н. Ђаковић 7, Руњевац 7, Д. Бјелановић 7, Ердељан 8 (М. Бунић), М. Соћ 7 (М. Лисица), Божић 7.

БАЧКА: Пилиповић 7, Ђуровић 7, Симић 6,5, Маленчић 7 (Манојловић 7), Шљиванчанин 8, Вујошевић 7, Матијевић 7, Пролић 7,5, Глишовић 7, Лазић 7, Бурсаћ 7,5 (Шафран).

После шест узастопних пораза Козара је коначна забележила победу и то на свом терену против најстаријег клуба из Војводине, Бачке из Суботице. Одлучујући, трећи погодак за Великоселце постигао је Борис Ћирић пет минута пре краја меча, а у игри је ушао само десетак минута раније као замена Мастилу.  Повели су гости из Суботице лепим поготком Огњена Шљиванчанина у 36. минуту који је успео да превари домаћег голмана Милан Ђаковића. Два минута касније домаћи фудбалери изједначили су, , а стрелац је био бонус играч Филип Томић, па се тако на одмор отишло егалом (1:1).

 Само што је почело друго полувреме домаћини су повели, а стрелац је био искусни Илија Ердељан који је на свој познати начин погодио мрежу голмана гостију Пилиповића.

Између ова три гола било је још неколико прилика са обе стране, али су статива или голмани, односно шутеви поред пречке завршавали без коначног резултата. у 68. минуту радовала се екипа Бачке, јер је поново Огњен Шљиванчанин успео да погоди мрежу домаћег голмана. Пет минута пре краја сусрета млади стрелац Борис Ћирић донео је свима радост јер је постигао одлучујући погодак за своју екипу.

М. Секулић

Нови пораз Бечејаца

Бечеј - Слога 0:2 (0:1)

Фото: В. Јанков/ Санковић је на непрописан начин зауставио Илића

БЕЧЕЈ:  Градски стадион крај Тисе.  Судија: Субашић (Ветерник)  Стрелци: Пурић у 23. и  Вемић у 84. минуту. Жути картони: Кобиљски, Тишма, Остојић (Бечеј), Манчић, Макар, Коњовић, Видовић, Нинковић (Слога).

БЕЧЕЈ: Пушкић 6,5, Нађ 5 (од 74. Павловић -), Воргучин 5,5, Ловре 5,5, Остојић 6, Тутњевић 5,5, Куртиши 6,5, Кобиљски 6, Илић 7, Крајиновић 5,5 (од 60. Митровић 6), Нијемчевић 5,5 (од 46. Тишма 6).

СЛОГА:  Буловић 7, Бајчев 7, Видовић 7,5, Коњовић 7, Стојковић 7 (од 75 Гргић -), Пурић 7, Станковић 7, Манчић 6,5 (од 46. Нинковић 7), Симић 6 (од 46 Вуковић 7), Макар 7, Вемић 7,5. 

Вратила се стара бољка Бечејаца неефикасност, а са њом одлазе бодови. Тачно 222 минута српсколигаш са Тисе није затресао мрежу ривала и то их кошта изгубљених пет бодова у последње две утакмице. Стиче се утисак да Бечејци не би постигло гол и да се играло до мрака. Насупрот њима, гости из Чонопље су имали три прилике и постигли су два гола. Али, да не буде забуне, момцима из Чонопље све честитке за борбеност и заслужено носе бодове из Бечеја.

Имали су Бечејци две полуприлике у првих петнаестак минута, али је прво Илић у 12. минуту по уласку у казнени простор шутирао преко гола, а три минута касније Нијемчевић је искоса са леве стране гађао ближи доњи угао, али је Буловић избио у корнер. А онда се тежиште игре пребацило на половини домаћина и у 23. минуту виђен је први гол. Бајчев је с десне стране све пребацио у казненом простору, али се, однекуд, на супротној страни створио штопер Видовић и главом убацио пред гол, статична одбрана домаћина није реаговала, Макар је то искористио и главом упутио ударац, Пушкић је одбранио, али је одбијену лопту прихватио Пурић и, опет, главом послао у мрежу.

Ваљда прекорени у свлачионици током одмора, кренули су домаћи нешто агилније у наставку, али борбени гости су, по правилу, блокирали центаршутеве или шутеве ка голу. Играо се 58. минут, кад је Илића у казненом простору  код попречене линије оборио Станковић и одлични судија Субашић је показао на белу тачку. Међутим, Тутњевић је шутирао преко гола. Покушао је Куртиши у 65. минуту из слободног ударца, али је Буловић одбрабио.

Воргучин је у 84. минуту кардинално погрешио на средини терена, а брзоноги Вемић је обишао и истрчалог голмана Пушкића и послао лопту у празну мрежу.

В. Јанков

Резултати:

Младост - Динамо      4:1

Феникс - Борац 4:1

Раднички (З) - Слобода      0:1

Бечеј - Слога    0:2

Раднички (С) - Хајдук        2:0

Козара - Бачка 3:2

Стари град - Омладинац     1:0

Данас

Тиса - 1. мај      (13)

Јединство - Дунав      (13)

Војводина - Вршац     (13)

 

  1. Младост

17

13

2

2

44:11

41

  2. Раднички

17

8

6

3

28:12

30

  3. Динамо

17

9

3

5

26:19

30

  4. Вршац

16

8

5

3

21:11

29

  5. Тиса

16

8

4

4

31:19

28

  6. Борац

17

9

1

7

23:21

28

  7. 1. мај 16

6

8

2

18:11

26

 

  8. Омладинац

17

6

7

4

23:14

25

  9. Стари град

17

8

1

8

22:16

25

10. Радни. (З)

17

7

4

6

25:22

25

11. Јединс. (СП)

16

6

6

4

24:19

24

12. Феникс

17

7

3

7

23:26

24

13. Слога

17

6

4

7

20:22

22

14. Бечеј

17

6

3

8

25:29

21

15. Хајдук

17

5

4

8

23:27

19

16. Бачка

17

5

4

8

23:28

19

17. Козара

17

5

3

9

21:38

18

18. Дунав

16

2

4

10

13:36

10

19. Слобода

17

2

4

11

12:39

10

20. Војводина

16

1

4

11

8:33

7

У следећем колу  (21. и 22.  новембра) састају се: 1. мај - Омладинац, Вршац - Стари град, Бачка - Војводина, Хајдук - Козара, Дунав - Раднички (С), Слога - Јединство, Слобода - Бечеј, Борац - Раднички (Зр.), Динамо - Феникс, Тиса - Младост.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести