Станковић: Узећу од Муриња карактер, од Синише неодустајање

БЕОГРАД: Нови тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић изјавио је да има велику жељу да се докаже у вољеном клубу и да ће у свој рад имплемирати карактеристике Свена Горана Ериксена, Роберта Манћинија, Жозеа Муриња и Синише Михајловића.
dejan stankovic
Фото: Tanjug

Станковић је данас промовисан на стадиону "Рајко Митић" као наследник Владана Милојевића, а потписао је уговор на две и по године.

Црвена звезда ме је пре 22 година послала у једну мисију, да се вратим једног дана. Сада да наследим велико име, звездаша Милоја... За 20 година у фудбалу нисам видео нигде да се тамо дочекују два тренера. Кажете немам искуства, а од њега сам добио за та два сата за цео живот, рекао је Станковић пред рекордно великим бројем представника медија и навијача у Медија центру стадиона.

Он је захвалио Милојевићу на томе што му је утабао стазу.

Отишао је као господин и велики победник. Ја обецавам да ћу се као лав борити, навео је он.

Некадашњи ас Лација и Интера, са 103 наступа за репрезентацију Србије,

Чујем се са Жозеом, кад није пао у несвест што сам у Звезди, рекао ми је "Деки, ти"... Пожелео ми је пуно, исто као и Михајловић и Манћини. Могу све да питам за савет, сваки је добродошао, али ја доносим одлуку. Изградићу свој стил, који ће бити, водеће се... Од Ерикена бих узео стрпљење, од Манћинија рад на терену, од Муриња карактер, а од Михајловића не одустајање, казао је Станковић.

Новинари су га подсетили на изјаву пре неколико месеци да не види себе као тренера.

Није битно шта сам јуче рекао, већ шта ћу сутра. Имао сма мотиве зашто сам то говорио, привржен сам породици, а у фудбалу се ради 00-24. Код тренера не знаш која си лига, земља. Породица ми пуно значи. Убеђивао сам себе да нећу бити треме, а то ме чекамо иза угла, рекао је Станковић и најавио да ће пружити шансу младим играчима из Звездине школе.

Сећам се како сам ја, баш против Звездана Терзића дебитовао у Звезди са 16 и по година. Желим да се ослони на школу, има пуно талентованих играча, казао је.

Станковић каже да се већ чуо са колегом из ривалског Партизана Савом Милошевићем, својевремено саиграчем из националног тима.

Знамо се од 1994. године, делили смо много тога на и ван терена. Отворићемо и затворићемо заграду током дербија, тада нећемо бити пријатељи, уз осмех је закључио је он.

Терзић: Никада нисам видео такву страст и жељу

Генерални директор фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић открио је да је Дејан Станковић био спремна замена за известан одлазак Владана Милојевића с места тренера.

Бивши ас Звезде, Лација и Интера данас је представљен пред вероватно највећим бројем новинара икада до сада на конференцији на стадиону "Рајко Митић".

Велики играч, спортиста, човек и, надам се, биће велики тренер. Пре пет година је завршио играчку каријеру, завршио је лиценцу. Пре неколико месеци смо размишљали о тренутку када ће отићи Милојевић, у глави су нам били Дејан Станковић и Немања Видић, велика имена и звездаши, рекао је Терзић на "Маракани".

Терзић је додао да се нада да ће сарадња Станковића и Звезде бити дужа од две и по године, на колико је потписана.

Пријатно сам се изненадио када сам чуо да има велику жељу. Верујем да ће донети страст и енегију Звезди. Коцкице су се поклопиле... Изненађен сам са колико је жеље и страсти причао о Звезди, имао је монолог од 29 минута. Говорио ми је: ''Терза, мораш да ми верујеш'', ја сам био фрапиран. Такву енергију и страст нисам видео, рекао је Терзић.

Спортски директор Звезде Митар Мркела пожелео је Станковићу успех на клупи црвено-белих.

Деки је Звездино дете, живео је и дисао од малих дана у клубу. Прави је човек, с лидерским карактеристикама. Има велику страст, радио је с највећим тренерима на свету и верујем да ће пренети знање на Звезду, закључио је Мркела.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести