Стефан Михајловић: И даље верујемо у фудбалско чудо

НОВИ САД: Шансе фудбалера Војводине да се дочепају европске визе после пораза у Крушевцу, мере се промилима, али и даље постоје.
Stefan Mihajlovic.
Фото: Ј. Грлић

Да би Новосађани изашли на међународну сцену, међутим, потребна им је серија добрих резултата у преосталих шест рунди плеј-офа. Први испит имаће у недељу, када ће угостити Спартак екипу која им је јесенас на “Карађорђу” нанела један од најубедљивијих пораза на домаћем терену (0:5). Дерби покрајинских суперлигаша биће окршај тимова који ће покушати да стигну до сва три бода, а верујемо бројна публика имаће по свој прилици могућност да ужива.

„Јесенас су Суботичани били бољи, отворила им се утакмица онако како су желели, а имали су и више спортске среће“,  присетио се Стефан Михајловић, нападач екипе из Новог Сада.

Додаје да је победа Спартака била је потпуно заслужена, али му се чини и превисока.

„Уз то, не памтим по добру тај сусрет и због црвеног картона који ми је показао судија Мајо Вујовић, али шта да се ради. То је сада ствар прошлости, а пред нама је нови окршај који је веома важан за обе екипе. Иако имамо малу шансу да се пласирамо у Европу, борићемо се за њу и веровати да то можемо да учинимо, све док постоји макар и теоретска могућност да направимо фудбалско чудо“, вели Михајловић.

Какву утакмицу очекујете и да ли је могуће да се нађете у стартној постави Војводине?

- Биће то сигурно добар сусрет, с доста голова. Не знам у овом тренутку да ли ће ми тренер Александар Веселиновић указати поверење, али сам увек спреман да искористим сваку прилику. Поштоваћу одлуку шефа каква год да буде и надам се да ћемо бити агресивнији и да ћемо почети да стварамо већи број шанси за постизање голова.


Изборна скупштина у понедељак

На састанку Управног одбора ФК Војводина, једногласно је одлучено да седница изборне скупштине клуба буде одржана у понедељак, 23. априла 2018. године. За овакву одлуку чланови УО определили су се с обзиром на чињеницу да је истекао четворогодишњи мандат актуелном сазиву највишег клупског тела, изабраном 2014. године. Почетак изборне скупштине у медија центру Фудбалског центра “Вујадин Бошков” у Ветернику, заказан је за 18 часова.


До сада сте постигли само четири гола у првенству, а последњи пут сте мрежу ривала на “Карађорђу” погодили још у 10. колу против Напретка, већ далеког и помало заборављеног 16. септембра 2017. године?

- Било је и после тога голова, што у Купу Србије, што у Суперлиги, али је чињеница да се седам месеци нисам радовао голу у првенственом дуелу на нашем стадиону. Пауза је заиста превелика и сигурно је да због тога нисам задовољан. Играли смо доста дефанзивно, ретко смо улазили у шансе, а било је и сусрета у којима нисмо ни имали могућност да затресемо противничке мреже. Не знам у чему је проблем, али да желим да упишем гол, то је сигурно. Надам се да ћемо у недељу играти агресивније и да ће прилике наићи као плод таквог нашег опредељења. Као нападачу, без обзира на то колико се трудим у некој утакмици, показатељ крајњег учинка је статистика и податак колико сам голова уписао крај свог имена.

Постоји могућност да вам ривал из одбране суботичке екипе буде штопер Немања Ћаласан?

- Реч је о одличном фудбалеру, али неће наш могући дуел бити одлучујућ. Играмо једанаест на једанаест и ко се тог дана буде боље осећао, биће ближи тријумфу. Због наших симпатизера прижељкујем да то будемо ми, јер Војводина сада није на месту где би требала да буде и које јој припада у српском фудбалу. Прижељкујем да нам навијачи буду дванаести играч, јер је потпуно другачији осећај када играте у амбијенту испуњенијих трибина. Разумем незадовољство гледалаца, али се и надам да ће они препознати важност сусрета, квалитет и мотивацију оба ривала и прилику да гледају заиста добар фудбал. Нама, опет, свака подршка пуно значи и очекујем да ћемо је у недељу имати - нагласио је Стефан Михајловић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести