Столица као Савићевић и Бајевић: Отишао без "поздрава"

БЕОГРАД:Извесно сада већ бивши тренер фудбалера Партизана Илија Столица недоласком на конференцију за медије после елиминације од АЕЛ-а у Лиги Европе уписао се на листу оних који су без "поздрава" и објашњења напустили посао.
Ilija Stolica
Фото: Илија Столица, фото: Ј. Грлић

Црно-бели ће опстанак у Европи тражити против Хамруна са Малте у двомечу плеј-офа Лиге конференција (18. августа у Хумској и 25. августа на Малти), а иза Столице су остали минус од седам бодова у односу на лидера Црвену звезду у Суперлиги, 450 минута фудбала без победе и један једини тријумф пре више од месец дана на старту шампионата против Јавора (4:0).

Међутим, бивши тренер Партизана није први, а вероватно ни последњи који је на необичан начин напустио функцију.

Јуна 2003. године фудбалска репрзентација Србије и Црне Горе поражена је од Азербејџана у Бакуу са 2:1 у квалификацијама за Европско првенство, а тадашњи селектор Дејан Савићевић напустио је терен после другог гола домаћина и пре краја меча, а медијима је испред свлачионице рекао: "Све је готово, подносим оставку".

Председник Фудбалског савеза Србије и Црне Горе тада је био Драган Стојковић Пикси, актуелни селектор фудбалске репрезентације Србије.

Четири године касније, Пиксија је сачекала слична ситуација, овога пута као председника Црвене звезде.

Тадашњи тренер црвено-белих Душко Бајевић напустио је терен у 72. минуту меча у ком је Црвена звезда поражена од Војводине са 3:0.

С трибина Маракане зачуло се: "Бајевићу, одлази", а искусни стратег је то дословно и учинио.

"Урадио сам оно што су навијачи тражили од мене, а тражили су да одем. Испунио сам њихову жељу. Сматрам да навијаче треба поштовати, увек сам се тако понашао", изјавио је тада Бајевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести