Суперлига: Црно-бели пропустили да остваре победу

У 168. вечитом дербију фудбалери Партизана и Црвене звезде су ремизирали а утисак је да је ,,ваљак“ био ближи победи. Црно-бели су имали више шанси али их нису искористили.
Танјуг/Страхиња Аћимовић/Бибрас Натхо постиже гол са пенала
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић/Бибрас Натхо постиже гол са пенала

Црвена звезда је боље почела меч и имала шансу већ у 3. Минуту када је Ераковић погодио спољни део мреже. Утрчао је из другог плана, добио лопту од Букарија и нашао се у прилици. Гост је имао посед, више комбиновао; Партизан лоше покривао простор и често трчао у празно. Опредeљење домаћих и јесте било да чека противника али тактички су црно-бели лоше стајали. Ут то су грешили и у пасовима што им се могло осветити када је Катаи добро шутирао а Поповић одбранио. Није тада али јесте у 27. минуту када су каснили у блок Букарију који је фантастичним шутем затресао мрежу. Све то десило баш у моменти када је Партизан и почео нешто да игра и извео неколико солидних напада. У 31. минуту Дијабате је имао добар дриблинг, солидан шут, али само за одбрану Борјана. Какву је шансу имао Партизан у 38. минуту! Поново после мајсторије Дијабатеа Мениг је био неометан непосредно испред гола али је промашио читав фудбал и све је пропало. У 42. минуту поново велика шанса за црно-беле али и одбрана Борјана.

Партизан је боље почео друго полувреме тражећи брзо изједначење. Брзо су комбиновали црно-бели али су у завршници бирали погрешна решења и нису стизали до прилика. Ипак, у 51. минуту – прекид, дилема да ли је Катаи у свом казненом простору фаулирао Живковића, а косултацијом са ВАР технологијом арбитар Митић проценио је да јесте. Досуђена је најстрожа казна а прецизан са креча био је Натхо. Ваљак је био много бољи у наставку, мало после изједначења Рикардо је могао да избаци Менига у стопостотну шансу али је оклевао и све упропастио. Исти играч имао је фантастичну прилику у 73. минуту али је није искористио.

То је било и последње узбуђење на мечу.

Партизан – Црвена звезда 1:1 (0:1)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 20.000. Судија: Митић (Лесковац). Стрелци: Натхо (из пенала) у 52. за Партизан а Букари у 27. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Вујачић, Траоре (Партизан) а Саного, Милуновић, Ераковић (Црвена звезда).

ПАРТИЗАН: Поповић 6, Живковић 7, Вујачић 6, Марковић 6, Урошевић 6,5, Траоре 6,5, Белић 6,5 (Јовић), Дијабате 7,5, Натхо 7 (Фејса), Мениг 6 (Андраде), Рикардо 6,5 (Баждар).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Ераковић 6, Драговић 6, Милуновић 6, Родић 6,5, Саного 6,5, Канга 6,5, Букари 7, Катаи 6 (Кулибали), Иванић 6 (Кангва 6), Пешић 6 (Митровић 6).

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести