Суперлига: Црвено-бели без проблема славили у Шапцу

У 25. колу Линглонг суперлиге Црвена звезда је без проблема победила Мачву и зацементирала се на првој позицији табеле.
ФК Црвена звезда/Бен је поново био стрелац за Црвену звезду
Фото: ФК Црвена звезда/Бен је поново био стрелац за Црвену звезду

Обе екипе у меч су ушле офанзивно, са намером да што чешће угрожавају гол противника. Мачва је била храбра, није се бранила, тражила је своју шансу из организованих напада. Црвено-бели су стандарно били доминатни и већ у 5. минуту имали велику шансу, али је шут Павкова зауставио Живковић. Ипак, није екипа Дејана Станковића била у пуној брзини, томе су доста допринели Шапчани који су врло организовао играли на средини терена и секли нападе великог фаворита. У 19. минуту, ипак, Ел Фарду 1:0 за Београђане. Ел Фарду Бен је одлично извео слободан ударац и довео свој тим у вођство.

Мачва је била добра, расположена, често стизала до шеснаестерца црвено-белих. Посебно опасни Шапчани су били по левој страни где је Гобељић имао пуно проблема да заустави играче Мачве. Међутим, домаћи су имали пуно проблема у одбрани па су у 32. минуту поново капитулирали. Томане је асистирао, а бен главом спровео лопту у мрежу. Своју одличну партију Бен је крунисао и асистенцијом када је из солободног ударца у трепавицу погодио Бабића којем није било тешко да постигне гол.

У наставку су црвено-бели рутински контролисали утакмицу, не дозвољавајући Шапчанима да било шта опасније ураде. Покушавали су домаћи да угрозе Београђане, али чета Дејана Станковића је била врло дисплинована и све атаке противника на време осујећивала. Повратак на терен, после шест месеци Бранко Јовичић је могао да обележи гол, али је био непрецизан из добре ситуације. Али, то је била једна од ретких занимљивих ситуација у другом полувремену: углавном се играло на средини терена, без много избуђења. Ипак, два минута пре краја Зукановић је имао велику прилику, али није било ни почасног гола за Шапчане. Остало је – 0:3.

Мачва – Црвена звезда 0:3 (0:3)

ШАБАЦ: стадион Мачве, гледалаца: 3.000. Судија: Чоловић (Рашка). Стрелци: Бен у 19. и 32. и Бабић у 36. минуту. Жути картони: Тошић, Ивић (Мачва), а Павков (Црвена звезда).

МАЧВА: Живковић 6, Пејовић 6, Јовановић 6,5, Ристивојевић 6, Тошић 6, Ивић 6, Илић 6 (Михајловић 6), Дукић 6,5, Адамовић 6, Милинковић 6 (Обровац 6), Гигић 6,5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Панков 6, Дегенек 6, Бабић 7, Гобељић 6, Петровић 6, Николић 6,5 (Јовичић 6,5), Гаврић 6,5 (Симић 6), Бен 8,5, Павков 6,5, Томане 7 (Гарсија 6).

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести