Суперлига: Победа за бригу црно-белих

Фудбалери Партизана забележили су нову победу у првенству али нису сјајно играли. Мучили су се црно-бели са десеткованим Радником и забринули навијаче пред наредне мечеве.
Fonet/Rikardo Gomes
Фото: Фонет/А. Барда/Рикардо Гомеш

А, већ у чевртак противник је Гент, у можда најважнијој европској утакмици за изабранике Александра Станојевића.

Иако је гост дошао знатно ослабљен Партизан није имао игру каква се у тој ситуацији очекивала. Доминирали су црно-бели али су им напади били хаотични, без јасне организације. Као да су се Београђани уплашили евентуалног кикса и нису били онако фуриозни као у већем делу ове сезоне. Видљиво је било да фали глади за головима већ против Трајала у Купу и утакмица против Радника требало је да разреши јесу ли црно-бели у паду форме или су почели да играју такмичарски, тек да се меч добије. Сигурно у главама играча Партизана није био предстојећи меч против Гента, у Лиги конференција, јер и у најави ове утакмице тренер Александар Станојевић јасно је поручио да је првенство приоритет и да се о Белгијанцима не размишља. Први какав такав покушај Београђани су имали у 25. минуту када је Саничанин лоше шутирао главом. Мало касније добро је шутирао Терзић, тик поред гола. Покушао је после и Рикардо али без учинка. Прву праву шансу имао је Јојић у 33. минуту и искористио је. Центрирао је Здјелар, лопта дошла до аса црно-белих који ју је спровео у мрежу. У стрелце је могао да се упише и Терзић али је очајно шутирао.

У 48. минуту Рикардо је могао да реши питање победника али је Ранђеловић добро интервенисао. Умало и Марковић да постигне гол, али је био замало непрецизан. Имао је Партизан много прилика да пре 72. минута реши питање победника, али је тек тада успео. Центрирао је Здјелар са десне стране, а Рикардо главом затресао мрежу, за коначних 2:0.

ПартизанРадник 2:0 (1:0)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 1.000. Судија: Максимовић (Инђија). Стрелци: Јојић у 33. и Рикардо у 72. минуту.

ПАРТИЗАН: Поповић 6, Миљковић 6, Милетић 6, Саничанин 6,5, Урошевић 6, Здјелар 7, Јојић 7 (Холендер 6), Терзић 6 (Павловић 6), Пантић 6,5 (Натхо 6,5), Мениг 6,5 (Марковић 6,5), Рикардо 7.

РАДНИК: Ранђеловић 6, Хоџић 6, Радмановац 6, Симоновић 6, Медић 6, Стојановић 6, Богдановски 6, Недељковић 6, Јањић 6 (Спасић 6), Петровић 6, Димитров 6 (Миловановић 6).

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести