Суперлига: Ваљак најавио добру форму после дуге паузе

После боље игре у већем делу меча Партизан је победио Младост и наговестио добру форму у наставку сезоне.
Natho/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Израелац Натхо био је најбољи на терену

Читав навални ред црно-белих је био расположен што је резултирало са четири гола у мрежи Лучанаца.

Ваљак је кренуо силовито и за кратко време имао две прилике преко Марковића, али их није искористио. У фантастичној шанси је био и Асано, у 8. минуту, али је Јапанац био непрецизан. Нешто касније црно-бели воде. Асано је одлично асистирао Марковићу који је постигао гол. Партизан је играо као да није имао дугу паузу, расположен је био ,,ваљак“ и све време савијао противника. Већ у 19. минуту било је 2:0. Акција је прошла у три потеза, Натхо је на крају одиграо до Асана који је сместио лопту у мрежу. Ревију голова наставио је Одита, нешто касније, када је после корнера, главом савладао Стојковића. Тиме је унета неизвесност у меч, иако је Партизан и даље био тај који је диктирао темпо. Уместо да ,,ваљак“ постигне и трећи гол Младост је могла да изједначи, али је шут Перовића зауставио Стојковић. Разиграо се гост и голман Партизана поново је морао да интервенише, што је био разлог за бригу тренера црно-белих Сава Милошевића.

Фото: Фонет/А. Барда/Лазар Марковић у продору ка голу Младости

У наставку, први су припретили црно-бели, али Марковић није успео да постигне гол. Ваљак је доминирао, диктирао темпо, а Лучанци као да су чекали да се Београђани уморе па да они крену напред. У 62. минуту, Садик је тражио простор за шут у казненом простору Младости, фаулирао га је Синђић и то је био једанаестерац. Сигуран са беле тачке био је управо Нигеријац за 3:1. А, у 70. минуту – минијатура Филипа Стевановића. Дриблингом се ослободио двојице чувара и савладао Кнежевића. Мајсторски потез, потом је извео и Матић, али није успео да га крунише голом.

Било је то и последње узбуђење на мечу и остало је 4:1.

Партизан – Младост (Л) 4:1 (2:1)

БЕОГРАД: стадион Партизана, без гледалаца. Судија: Анђеловски (Качарево). Стрелци: Марковић у 13, Асано у 19, Садик (из пенала) у 63. и Стевановић у 69. за Партизан, а Одита у 23. минуту за Младост. Жути картони: Стевановић (Партизан), а Стојановић, Радовић (Младост).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 6, Витас 6, С. Павловић 6, Урошевић 6 (Брежанчић), Шћекић 6, Зђелар 7, Марковић 7 (Лакчевић 6,5), Натхо 7,5 (Л. Павловић 6,5), Асано 8 (Стевановић 7), Садик 7,5 (Матић 6,5).

МЛАДОСТ: Кнежевић 6, Пешић 6, Мићевић 6 (Милошевић 6), Синђић 6, Радовић 6,5 (Павловић), Стојановић 6, Перовић 6,5, Селенић 6,5 (Жунић), Кијевчанин 6, Елиомар 6 (Бабић 6), Одита 7 (Кос).

И. Лазаревић  

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести