Тошић: Права сарадња са Сумом; Сејдуба: Драго ми је...

БЕОГРАД: Најискуснији фудбалер Партизана Зоран Тошић, стрелац победоноског гола против Инђије (1:0) на старту Суперлиге, каже да се нада да ће и у наредном периоду успешно сарађивати са саиграчем и асистентом Сејдубом Сумом.
Bambi Tošić i Sejduba Suma/FK Partizan/M. Todorović
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Сума је дриблинзима прошао поред неколико чувара и луцидно асистирао бившем репрезентативцу Србије за једини погодак у 27. минуту.

"Лепа акција, Сума је одлично прошао и асистирао. Имали смо доста шанси у полувремену, штета што раније нисмо обезбедили веће вођство и мирније завршили утакмицу. Верујем да ћемо и даље добро сарађивати и да ће Сума бити један од носилаца наше игре", рекао је Тошић за клупски сајт.

Тошић је уверен да ће "прорадити" и центарфор Умар Садик, појачање из италијанске Роме.

"Садик је још у фази привикавања и упознавања. Имао неколико лепих поигравања и шанси, али доћи ће и голови".

Према његовим речима, црно-бели још увек нису максимално припремљени јер је тек почетак првенства.

"Ове прве утакмице су увек најтеже јер су такмичарске, бодови се лако губе, а тек улазимо у њих после периода припрема на којима се ради по другом моделу. Сигурно да ћемо изгледати боље како време буде одмицало".

Тошић верује у нови тријумф, на гостовању велшкој екипи Конах Квеј у првом мечу 2. кола квалификација за Лигу Европе.

"Очекивали смо одлазак у Шкотску, али идемо у Велс. Знамо како треба играти са острвским екипама. Спремни смо за утакмицу и уверен у позитиван резултат", оптимиста је Тошић.

Његов саиграч Сејдуба Сума наглашава да у њему постоји велика жеља за напретком у игри.

"Драго ми је да се то већ види на терену. Прва утакмица у првенству је увек тешка, добро смо одиграли и узели одмах у старту три бода. Била је велика врућина и уопште није било лако ни мени ни саиграчима у првом полувремену, али како је време одмицало могу бити задовољан и својом игром после дуго времена", рекао је Сума и поручио да у Велсу све зависи од Партизана.

Нигеријац Садик жали што није постигао гол на званичном дебију за Партизан у Инђији.

"Искрено, никада нисам играо на сличним теренима, али играч мора да се брзо прилагоди и да максимум. Инђија је управо у игри показала оно што смо кроз анализу очекивали, а мени остаје само жал што нисам постигао гол. То би значило додатно за моје самопоуздање, али ми је пре свега важно да сам добио подршку од публике, својих саиграча и стручног штаба и да они верују у мене", закључио је он.

Партизан у среду путује у Велс, а меч у Рилу на програму је дан касније од 19.30.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести