СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: Партизан тешко до бодова у Инђији (0:1)

ИНЂИЈА:Фудбалери Партизана победом су стартовали у Суперлиги Србије, док су Инђијци, на свом повратку у елитно такмичење пружили максимум, али без резултата.
1
Фото: ФК ПАРТИЗАН/ МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ

Играло се у високом ритму. Обе екипе покушале су да се наметну, комбиновало се кроз пас и брзе акције. Инђија није истакла белу заставу, имала је своју рачуницу, хтела је да изненади великог фаворита и убележи бодове у најквалитетнијој домаћој лиги.

Црно-бели су, на другој страни, желели да демонстрирају атрактиван фудбал, али су грешили јер су акције углавном креирали по левој страни где је по правилу Урошевић давао нетачан задњи пас. Ипак, у 17. минуту "ваљак“ је имао велику прилику, али је Садик са пет метара шутирао високо преко гола. Мало потом у шанси је и Ивановић, али Прековић брани.

Партизан је имао иницијативу: у 27. минуту сјајан соло продор имао је Сума, одиграо на пеналтик до Тошића којем није било тешко да постигне гол. Сјајна акција две ударне игле црно-беле навале! Наставио је ,,ваљак“ да меље па је тако Тошић имао поново одличан ударац, али је погодио стативу.


Инциденти

Утакмица у Инђији није могла да прође без проблема које су поново проузроковали навијачи Партизана. Најватреније присталице црно-белих у 5. минуту утрчале су на терен како би скинуле један транспарент који се односио на њихову међусобну поделу. И у другом полувремену прекидана је игра, због транспарента који је једна од фракција навијача ,,парног ваљка“ истакла на својој трибини па меч продужен за седам минута, колико је требало да се та спорна порука уклони. 


Ас црно-белих још једном је био у великој прилици, у 41. минуту, али је Прековић одлично зауставио његов ударац. Основни утисак после првог полувремена био је и да је Партизан добио једног новог, разиграног Суму, који је изгледа схватио да времена пуно за доказивање у Хумској нема.

Ваљак је навалио и у наставку па је врло брзо у прилици био Садик, али је шутирао поред гола.

Овај играч, новајлија из Роме, био је врло агилан код црно-белих, али је олако промашивао гол шансе и није оставио сјајан утисак. Домаћини у наставку никако нису могли да дођу до игре јер су Београђани држали високи пресинг и рано им секли акције. Опет, голман Прековић је био врло истакнут и најзаслужнији што Партизан до 70. минута није водио са три, четири гола разлике.

Ипак, нада се Инђијцима јавила у 76. минуту када је Бањац био у доброј прилици, али је нишанио непрецизно. А, само мало касније – пех за Партизан. Ђорђе Ивановић је добио други жути картон па је ,,ваљак“ до краја играо са играчем мање.

Црно-бели су издржали и однели победу.

И. Лазаревић     

 

ИНЂИЈА: Градски стадион, гледалаца: 4.000. Судија: Јовановић (Београд). Стрелац: Тошић у 27. минуту. Жути картони: В. Јањић (Инђија), а Ивановић (Партизан). Црвени картон: Ивановић (Партизан).

ИНЂИЈА: Прековић 7, Анђелковић 6, Рогач 6, Бјеличић 6, Илић 6, Видић 6, М. Јањић 6,5 (Бањац 6,5),  Димитров 6 (Андрејић), Томић 6, В. Јањић 6 (Димитријевић), Бастајић 6,5.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Н.Р. Милетић 7, Остојић 6,5, С. Павловић 6,5, Урошевић 5,5, Здјелар 6,5, Шћекић 6,5, Тошић 7 (Стевановић), Сума 7 (Смиљанић), Ивановић 6,5, Садик 6 (Ожеговић).

 

Фото: ФК ПАРТИЗАН/ МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ

 

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести