Тријумф Звезде за мирну зиму

Фудбалери Црвене звезде победили су Металац у гостима 1:0 (1:0) у последњој утакмици ове године.
zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Тим Дејана Станковића је одрадио посао у Горњем Милановцу и шестом узастопном победом завршио први део сезоне на врху Суперлиге, са девет бодова више од "вечитог" ривала Паритизана.

И тако заокружио одличну јесен оличену у пролећу у Лиги Европе, као и импозантном скору у Суперлиги од 17 победа и само два ремија.

Црвена звезда је од самог старта утакмице играла висок пресинг на половини противника, о чему је говорио посед лопте који је у већем делу меча био преко 70 посто, као и број прилика које су наши фудбалери створили. Прва конкретна шанса за црвено-беле била је у 11. минуту када је Гајић искоса са десне стране шутирао преко гола. Узвратили су домаћи свега два минута касније када се Влалукин после добре контре нашао пред Борјаном, али је то био лак плен за нашег голмана који је без већих проблема "укротио" лопту након ударца бека Металца.

Расположен за игру био је Иванић који је "хранио" лоптама Фалћинелија, а једна од тих ситуација била је у 15. минуту када је пасом надмудрио читаву одбрану, а наш нападач је шутирао, ипак поред стативе, премда је сувише био искоса па му је било отежано да демонстрира завршницу какву поседује. Комбиновали су фудбалери Црвене звезде у 25. минуту по средини терена, била је то одлична акција и права је штета што није крунисана голом, већ је Пулетић за нијансу био бржи од Николића и успео да испуца лопту испред нашег везисте. Одлично је Родић центрирао у 29. минуту за Фалћинелија који се само поклонио, али је лопта, иако већ виђена у голу, завршила поред стативе.

Било је само питање тренутка када ће Црвена звезда пробути бункер и пронаћи пут до мреже коју чува Пулетић. Из акције у којо је Бен покушао да предрибла голмана Металца, а он ногом успео да закачи лопту и пошаље у корнер, уследио је гол. Управо је нападач са Комора центрирао, а највиши у скоку је био Немања Милуновић који је феноменално из петерца погодио гол Пулетића и довео изабранике Дејана Станковића до предности. До краја првог полувремена је Фалћинели могао да удвостручи предност, али је Пулетић излетео, "скратио" угао и успео да одбрани, а играо се 38. минут меча.

Много мирније је било у другом полувремену, барем што се тиче прилика. Шутирао је Родић у 56. минуту из дотрчавања са ивице казненог простора, али је лопта завршила поред гола. С друге стране, претили су и домаћи у неколико наврата, али је пре свих Милуновић успевао да заустави сваки опасан напад Металца. Мењао је Станковић па се на терену нашао Саного уместо Николића. Могао је Бен да "потпише" победу у 61. минуту када је Иванић послао лопту иза леђа одбране за нашег нападача, а он шутирао искоса са леве стране поред гола, иако је био у доброј позицији.

На терену су се у 73. минуту нашли Дегенек и Гобељић уместо Родића и Вукановића, а само минут касније у односу на измене покушао је Фалћинели главом да се упише у стрелце, али је био у веома неугодној позицији после центаршута Бена, па је лопта отишла преко гола. Запретио је и Боаћи одмах по уласку на терен када је са двадесетак метара после одбитка покушао да изненади Пулетића, али шутирао преко гола, а до краја меча су и Петровић и Гобељић могли да се упишу у стрелце. Мирно су меч крају привели фудбалери Црвене звезде и уписали нову победу.

Металац - Црвена звезда 0:1 (0:1)

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Стадион: "ФК Металац", судија: Лазар Лукић. Стрелац: Милуновић у 36. Минуту за Црвену звезду. Жути картони: Престиж, Грбовић (Металац), Родић, Саного (Црвена звезда). Црвени картон: Грбовић (Металац).

МЕТАЛАЦ:  Пулетић, Поповић (од 82. Грбовић), Васиљевић, Катанић (од 59. Кокир), Зоћевић, Рогач (од 87. Арамбашић), Антонијевић, Јокић (од 59. Милисављевић), Милићевић, Влалукин (од 82. Максимовић), Престиж.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Панков, Милуновић, Родић (од 73. Гобељић), Петровић, Николић (од 60. Саного), Иванић, Бен (од 82. Боаћи), Вукановић (од 73. Дегенек), Фалћинели.

Остали резултати:

Радник - Чукарички 0:1, Јавор - Вождовац 3:1, Напредак - Нови Пазар 0:0.

Раније данас: Бачка - Раднички Ниш 1:2, Рад - Спартак 0:1, Златибор - Мачва 0:1.

Четвртак: ТСЦ - Инђија (13 сати), Војводина - Пролетер (15).

 Станковић: Свака част фудбалерима, све било феноменално

Свака част играчима, заиста су ме одушевили данас. Не знам да ли смо нешто ризиковали током 90 минута, можда један шут и прекид, али све сем тога било је феноменално, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић после победе против Металца (1:0).

"Фудбалери су створили велики број прилика на тешком гостовању и заиста одиграли сјајну утакмицу. Играли смо и висок пресинг и у суштини све што смо замислили и на чему смо радили у припреми меча је у потпуности испоштовано. Тако да, пун сам емоција после овакве утакмице и још једном бих честитао играчима на одличном издању", изјавио је Станковић, а преноси клупски сајт.

Звезда је завршила полусезону без пораза, са учинком 17-2 и гол разлику 51:7.

"На томе се ради из недеље у недељу. Драго ми је што нисмо примили гол, али победе су те које нам дају веру, мотив и снагу да наставимо даље и не одустајемо. Пожелео бих навијачима Црвене звезде срећне празнике, уз поруку да ни на пролеће нећемо одустати ни милиметар од зацртаног и да ће бити борба непрестана", поручио је Станковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести