Трујић ударен у главу, у свлачионици га напали навијачи Војводине

Навијаче Војводине као ретко када заболео је пораз црвено-белих у 1. колу квалификација за Лигу Европе од фудбалера Ружомберока.
trujic
Фото: Јелена Грлић

Варошица од тек око 30.000 становника постала је кобна по, барем на папиру, амбициозни тим из Новог Сада и остаће упамћена као својеврсно место страдања Воше. Победом од 2:0, а после пораза од 1:2 на стадиону Карађорђе“, „Руже“ су избориле пласман у наредну рунду, остављајући тиму тренера Ненада Ванића да тугује и преиспита где се то и због чега грешило и погрешило.

По завршетку утакмице у Ружомбероку, како смо сазнали по повратку у Нови Сад, у свлачионици Новосађана дошло је до немилих сцена. О томе је за "Дневник" прозборио нападач Никола Трујић, који је директно био у њих укључен.

„Седео сам у свлачионици након сусрета, када је, ни сам не знам како, група од око десетак навијача Војводине тамо ушла. Како им је то пошло за руком – не знам, јер реч је о простору у који нико, осим самих играча и функционера клуба, не може да уђе. Ова група је, дакле, ушла у нашу свлачионицу, а један ме је ухватио за врат и почео да ме гура. Оптужио ме је да сам се расправљао с навијачима иако ником ни реч на терену нисам рекао. Потом ме је други од њих, ударио песницом у главу. Том приликом ми је речено да навијачи више неће да ме трпе у тиму, да више нећу играти, да се на томе неће завршити и да ћу 'видети по повратку у Нови Сад'. То што се догодило је права катастрофа! У шоку сам и даље. Сигурно је то да више нисам фудбалер Војводине, покупио сам ствари и враћам се у Београд. Уједно, поднећу тужбу и против ФК Војводина, као и против оних који су ме напали, а размишљам да преко УЕФА тужим и ФК Ружомберок због уласка у свлачионицу лица којима тамо никако није било место“, рекао је узбуђеним гласом Трујић за "Дневник".

"Сигурно је то да више нисам фудбалер Војводине, покупио сам ствари и враћам се у Београд. Уједно, поднећу тужбу и против ФК Војводина" (Никола Трујић)

Трујићу питања није требало додатно постављати, па је наставио:

„Ово што се десило треба да изађе у јавност, никако не сме да се крије, јер, не дај Боже, ко зна шта још, па и много горе од тога, може да се догоди. Овакве ствари нису прихватљиве да се десе ни у свакодневном животу, а камоли на међународној фудбалској утакмици. Углавном, не намеравам више да носим дрес новосадског клуба, нема никаквих препрека да добијем чисте папире и потражим нову средину, а и то ћу, буде ли затребало, тражити уз посредовање УЕФА“, поручио је Трујић.

Замолили смо за коментар укупног догађаја и Ненада Ванића, новог тренера Новосађана, који се надовазао на Трујићево размишљање:

„Имао сам састанак с председником клуба Душаном Мијићем и председником Надзорног одбора Драгославом Вуковићем и рекао сам им да клуб треба да се изјасни о свему саопштењем за јавност. Овакви догађаји немају смисла и рекао сам то и момцима с којима радим. Посветићу се екипи и тренинзима, како би све оно што свакодневно радимо имало смисла...“, закључио је стратег Новосађана.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести