ТСЦ без пораза три месеца

Владимир Силађи (25) води ТСЦ ка фудбалској Суперлиги Србије.
siladji
Фото: Владимир Силађи, фото: ТСЦ

Сјајни офанзивац, изданак школе Војводине, на последња четири меча, постигао је пет голова, уписавши и једну асистенцију, па је екипа из Бачке Тополе задржала курс ка жељеном циљу. Пета узастопна победа добија додатну вредност, јер је извојевана у дербију против Инђије (2:1), до овог кола лидера прволигашког каравана.

„Сменили смо лидера. Имали смо огроман мотив да се Инђији реванширамо за убедљив пораз са почетка септембра. Желели смо да што пре откључамо браву ривала, али било је тешко пробити згуснуту одбрану. Упркос иницијативи и шансама, гости су почетком другог полувремена дошли у вођство. То је био сигнал да кренемо на све или ништа, а ризик се исплатио у финишу, када смо за три минута режирали преокрет“, премотава филм Владимир Силађи. Резултат је изједначио капитен Саша Томановић, ударцем главом после корнера Бранковића, док је потпис испод тријумфа ставио неухватљиви Силађи, погодивши угао.

„Могли смо и раније да отклонимо дилеме, два пута сам асистирао Дејану Милићевићу, али лопта није хтела у мрежу. И ја сам имао шансу средином првог дела, Милисављевић је послао дијагоналу, прихватио сам лопту и послао је поред стативе. Правда је задовољена на крају, заслужили смо бодове, јер смо од свих прволигаша тренутно у најбољој форми. Последњи пораз, доживели смо у Инђији, пре три месеца.“


Добар глас се далеко чује

Сјајни голгетер, налази се у врхунској форми, па не чуди податак да је глас о његовим партијама прешао границе наше земље. На скенеру је клубова из Мађарске, Данске, Чешке, Словачке, Холандије...


У досадашњем делу трке, на терену је провео 1507 минута, постигавши 12 голова, уз шест асистенција, чиме је кумовао да ТСЦ, уз Јавор, буде међу најубојитим тимовима.

„Лепо ми је у Бачкој Тополи, клуб је организационо и играчки сазрео за Супер лигу. Од 7 ремија, скоро сви мечеви, могли су да се окрену у нашу корист, али недостајало је среће и концентрације. Имамо бод мање од водећег Златибора, црта се подвлачи на крају, сигуран сам да ћемо први да прођемо кроз циљ. Тренутно је најбитније да останемо на победничком колосеку и да у Бечеју нставимо низ. Оптимиста сам, имамо довољно адута да прескочимо препреку“, нагласио је Владимир Силађи, љубимац навијача.

М. М. - Ст. Сто.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести